El Vol Gastronòmic ha adquirit estatus de deixalla. La seva ruïna econòmica ja va acompanyada de la ruïna física. Brut, deteriorat, té assumit que cap altre ajuntament es deixarà enredar amb tanta alegria com el gironí, així que allà es queda. D'aquí un temps l'estructura es rovellarà, al cap de poc l'heura s'enfilarà per les parets, animals salvatges hi buscaran refugi a l'hivern, i al final ningú recordarà que un dia uns esnobs hi sopaven a dins.

Com que la victòria té molts pares però la derrota és òrfena, tothom dissimula. Sort que a la part posterior s'hi llegeixen els logos dels col·laboradors necessaris, clau en tots els crims. A «Promotors i organitzadors» hi ha Girona Bons Fogons, un grupet de cuiners que pretén promoure la cuina gironina. En lloc d'obsequiar els turistes amb degustacions gratuïtes van creure millor idea promoure una empresa privada que cobrava 65 euros per cobert als il·lusos que hi anaven a caure.

En «Col·laboradors» -d'una empresa que cobrava 65 euros per barba, insisteixo- figura l'Ajuntament de Girona. Ja que tenim un Ajuntament-Vol, els ciutadans també volen. Volen saber què ha pagat l'empresa per ocupar la via un any, volen que es mostrin les factures i saber quants diners van ser pagats trinco trinco i quants en espècie (tecs gratuïts). Així, qui posi una ferreteria sabrà que pot pagar taxes regalant claus i martells a l'Ajuntament, i qui posi un casa de putes... doncs això.

Volen saber quina normativa del Barri Vell es va obviar en una zona on fins canviar una persiana està sotmès a un escrutini i prohibit si se separa un mil·límetre de l'establert. Volen saber què significa el logo de l'Ajuntament en una empresa privada, o sigui, de quina manera amb diners o recursos de tots se l'ha ajudat i per què. Volen saber si cada vegada que algú obri un negoci a Girona (el de la ferreteria o el de la casa de putes) l'alcalde l'anirà promocionar a Barcelona.

Volen només un Ajuntament que si no procura pels ciutadans, almenys no se'n rigui.