Cartes

06.09.2015 | 06:30

País il·legal
Josep Mitjavila. Salt.
Els Estats Units van desobeir les lleis que els sotmetien i van declarar unilateralment la seva independència. Segons el criteri del PP i el PSOE, això els converteix en un país il·legal. A veure si tenen la coherència de recordar-los-ho.

Un ministre –i tot el seu govern– que feien pudor
JOSEP  MARIA  BOSCH. girona.
Estem en moments excepcionals i crec que és l´hora de poder analitzar cada cosa d´acord amb la seva orientació. És evident que tenim un ministre –em refereixo al Govern espanyol– que no s´aclareix gens o, tal vegada, s´aclareix massa, dintre la seva actuació tan poc democràtica. M´estic referint al Sr. Fernández Díaz, ministre de l´Interior d´Espanya. Un dels pitjors ministres, si no el pitjor, des del restabliment de la democràcia al nostre país. Recordem les seves actuacions:
€ Un compte corrent del President Mas a Suïssa, que no existeix: mai ha demanat perdó pel seu error.
€ Un compte corrent a Suïssa de l´exalcalde de Barcelona que tampoc existeix: segons el «ministre» seria la feina descontrolada d´un dels seus empleats al ministerio i que, ell mateix, no ha sabut controlar. Tampoc mai ha demanat perdó. Recordem que aquest seu error va influir en les passades eleccions catalanes.
€ Una detenció de terroristes islàmics que el propi ministerio va abortar, quan els Mossos d´Esquadra estaven sobre l´assumpte: tampoc ha demanat, mai, perdó. I tot va ser per la fatxenderia de veure qui manava més.
€ Una vergonya en els registres de les seus de CDC: els mateixos GGCC deien: «Què hi fem tants aquí?». No seré jo qui eximeixi de culpa el partit de CDC: ja és sabut que els partits espanyols tenen la corrupció, d´acord amb la seva importància electoral: primer PP, després PSOE, després CiU, ERC, etc. No fa falta citar el PNB, perquè ells tenen els diners en primera instància i, per tant, no necessiten treballs especials.
No content amb tot això –que en qualsevol país democràtic seria determinant– el nostre ministre es vanta de fer lleis profundament antidemocràtiques per tal de controlar els seus oponents polítics: són les classes que van apendre del franquisme, que tant adoren i que tant troben a faltar.
I per què fa tanta pudor aquest ministre? Doncs, ni més ni menys, perquè cotrola –valga´m Deu– les clavegueres del Govern espanyol. I aquestes sí –els ho puc assegurar– que fan autèntica pudor.

Carta al «senyor» ratllador de cotxes
Mateu Frigoler Teixidor. canet d´adri.
Benvolgut «senyor»: Em dirigeixo a «vostè», si és que sap llegir, que em va ratllar el cotxe, aparcat tot el dia en el «pàrquing» incontrolat situat al davant dels nous jutjats al final de la Devesa. Un bon lloc per aparcar per a la gent del Pla del Llèmena i Canet d´Adri per anar a l´estació de la Renfe. Per a «vostè», molt curt de clepsa, va ser un bon divertiment clavar el seu ferro a la pintura fins a arribar a la xapa. Potser em coneix i també el meu vehicle per això vull dir-li que la seva maliciosa acció no em va perjudicar gens. Sàpiga que els 2.300 euros pressupostats els pagarà la companyia asseguradora de Madrid i el planxista català  en treurà un bon profit.
Si «vostè» no és res més que un brètol que gaudeix perjudicant la gent, jo li recomano demani amb urgència el seu ingrés al psiquiàtric de Salt, el conec molt bé perquè la meva empresa hi ha treballat molts anys, hi tenim magnífics professionals que en el seu cas l´atendran de meravella i és possible que en surti un home nou,  la qual cosa, per a mi, seria una gran satisfacció i potser si es dóna a conèixer el convidaria un dia a dinar en un dels immillorables restaurants que tenim al nostre poble.

Les ingerències partidistes
JOAN JANOHER I SADURNI. VULPELLAC.
Ja ho tenim aquí, i encara manquen 26 dies per assolir el compromís electoral. Però, la motivació de voler involucrar-se aquests i fer-nos la punyeta, per malbaratar l´empenta del poble: ho considero nefast a tots els efectes democràtics. S´intenta mitjançant una burocràcia de signe electoralista, que la nostra gent amb espe­rit sobiranista caigui al parany de la por, intentant descriure que vindrà l´Home del sac, i ens castigarà. Que potser creuen que som criatures, i no pas adults? Els arguments de menyspreu dirigits als catalans per part de l´expresident Felipe González, aportant novament la seva manera peculiar del socialisme i d´endurir la posició penosa, com la imatge que coneixem, quan estava governant i tenia el poder. Els errors i visió envers les nostres necessitats han estat la insígnia d´un govern nefast, que no ha entès el potencial industrial, cultural i la seva gent. Si ho hagués fet, mai no s´hauria arribat a construir l´AVE de Madrid a Sevilla, amb la finalitat d´afavorir el senyoriu.
Dintre el problema de les inge­rències manipulades, s´esdevé l´instint radical més destructiu, d´eradicar el sentiment i la voluntat escaient de la nostra comunitat. Com a país, sempre hem donat mostres suficients, de molta claredat de respecte i d´autogovern. Per això, la invasió pensada per frenar la consulta del 27-S és una demostració més de la nostra força, obligant-los amb desmesura les seves actuacions, a base d´insults i pors, que mai acceptarem per les ingerències partidistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema