Catalunya no tindrà cap suport extern. Cameron ja ha advertit que 7 milions de persones quedaríem de cop fora de la Unió Europea gràcies al vot de poc més de 2 milions de persones. I no és l'únic: uns dies abans Angela Merkel avisava que per continuar dins la Unió Europea cal defensar l'Estat de Dret.

En aquest absurd en què s'ha convertit el procés, encara hi ha qui s'ha felicitat perquè "Rajoy tot sol ha internacionalitzat el procés català". Llavors, per què havien fet fins ara les manifestacions de la Diada amb fotos de Merkel i Obama? No havíem quedat que tot Europa ens estava mirant, com insisteix sempre que pot Josep Maria Terricabras i repeteix Raül Romeva? Es veu que no, que era una mentida i el procés és de consum intern.

De moment, hi ha dues coses certes: que cap mandatari europeu està a favor de la Generalitat i que Artur Mas s'ha declarat en sordesa institucional. Mas insisteix una vegada i una altra que Cameron i Merkel s'acabaran plegant als seus desitjos i Catalunya no sortirà de la Unió. La patalogia de Mas davant els advertiments que arriben des d'Europa és preocupant. Perquè està absolutament sol.