Això del 27-S s'està convertint en una mena de Guerra de les Galàxies, episodiÉ posem-hi vint-i-nou, per dir algun número. Aquests dies la resistència independentista ha començat a rebre atacs prou contundents dels imperis del costat fosc, de la mà dels generals Cameron, Merkel i Obama, que han disparat declaracions a força discreció a favor del seu company de batalles Mariano Rajoy, qui, incapaç d'afrontar un problema polític intern seriós amb la dignitat suficient ha corregut a demanar ajuda als més grans que ell. L'últim a afegir-se a l'ofensiva imperial ha estat el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, a través d'un portaveu amb pentinat dels anys seixanta i amb nom de còctel, Margaritis Schinas.

El 28-S i els mesos posteriors sabrem fins a quin punt l'estratègia de Rajoy, aplicada amb precisió quirúrgica pel ministre García-Margallo, haurà donat resultat o no. La intenció de tot plegat és ben clara: fer tremolar les cames als que volen un nou Estat d'Europa; advertir-los que corren el risc de convertir-se en una societat marginal proscrita; alertar que un territori habitat per més de 7 milions de persones pot acabar convertint-se en una mena d'Alcatraz polític i econòmic si prescindeix d'Espanya.

Que els líders de l'aliança imperial són despietats és una evidència amb el que han permès que passi a Síria. És hipotèticament probable que arribat el moment els Darth Sidious -el personatge més repulsiu de les pel·lícules de Gerge Lucas, conegut també com l'emperador Palpatine- del segle XXI permetin que Catalunya pereixi d'inanició, ja que són capaços d'això i molt més. Però ves que no els surti el tret per la culata de les seves pistoles làser, perquè també existeixen probabilitats que hi hagi persones-electors que puguin sentir-se molestos davant del fet que personatges que fins ara amb prou feines situaven aquest país al mapa els diguin què han de votar pel seu bé. Ja ens afaitem, senyora Merkel i senyor Obama, ja ens afaitem.