Res

01.10.2015 | 00:00
Res
Res

ens hem passat tota la campanya electoral escoltant els cants de sirena d'aquells que ens asseguraven que l'endemà mateix del 27 de setembre el vaixell català prendria rumb cap a la independència, començant per la construcció immediata de les estructures d'Estat i ara resulta que les misèries humanes ens duen a embarrancar en la trivial discussió de qui ha de ser el timoner, quan semblava que aquest era un tema tancat i pactat. Els resultats electorals, malgrat la seva amplitud, no han ajudat a donar força al vaixell i la tripulació ara s'adona que no tenien tan clar com semblava qui havia de ser el seu capità. I ja hi tornem a ser, la independència embarrancada per una simple discussió política on sembla més important qui ha de sortir a la foto que el destí final com a país.
Per acabar-ho d'adobar, uns i altres esperen ara que Madrid doni el tret de sortida cap a alguna banda, com si no sabessin que Madrid no té cap pressa ni cap interès a fer cap pas a favor de Catalunya en cap de les direccions possibles i menys abans de les eleccions generals del proper mes de desem?bre. I tot sembla indicar que torna?rem a estar enmig d'una aturada on el país tornarà a ser dirigit per tertulians i tertulianes, amb més estil de peixaters i peixateres que cap altra cosa, a l'espera de tenir un govern tan provisional i tan poc efectiu com el que teníem abans d'aquestes eleccions.
I així, amb les veles plegades per la manca de vent i amb uns remers poc forçuts, anirem trampejant fins que algú trobi la solució en una nova convocatòria electoral després de les generals, amb alguna altra pastanaga per davant, per fer-nos creure que avancem, quan en realitat fem voltes sobre el mateix lloc, és a dir, sobre el no-res, que és on som i on seguirem, mentre no hi hagi qui amb menys cor i amb més cap torni a negociar una cosa tan simple com poder votar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema