riol Junqueras està preocupat. Quin és el futur de l'independentisme? El canvi de discurs del catalanisme ja és definitiu i ara ve un terreny desconegut que mai s'ha trepitjat a Catalunya. Sorgeixen diverses incògnites com per exemple com s'articula a partir d'ara l'independentisme a Madrid. Té sentit tenir grup a Madrid? Cal que CDC i ERC vagin junts? Al País Basc hi va haver l'exemple d'Herri Batasuna, que renunciava a ocupar els càrrecs al Congrés i al Senat. L'independentisme basc deia que no tenia res a demanar a Madrid ni les institucions espanyoles els representaven. Serà aquest el model dels separatistes catalans?

També s'obren dubtes a la resta de formacions polítiques. Els partits espanyols, inclosos els federalistes, entendran que l'independentisme ja no funciona com el catalanisme clàssic? L'objectiu és aconseguir que Catalunya no depengui d'Espanya.

Per tant, hi ha poques possibilitats de pactes. L'únic element a negociar és la possibilitat o no de separar-se. Faran els espanyols com el parlamentarisme britànic?