o ha de ser fàcil per a l'Ajuntament de Girona quadrar pressupostos. Entre que perdona els impostos a Joc de trons i que permet al Vol pagar taxes de xurreria i encara en bona part no amb diners sinó amb convits, a la caixa hi ha teranyines. Per sort compta amb els ciutadans, els pringats de sempre. Si sense protestes vam sufragar amb el cànon de l'aigua una col·leció d'art, lògic és que ara ens facin pagar per deixar el cotxe als pàrquings dissuassius.

Pagarem i callarem, per això som gironins. I se'n riuran de nosaltres dient que no és cap mesura recaptatòria i continuarem callant, ho portem a l'ADN. El desgraciat que ve en cotxe cada dia a treballar i el deixa a La Copa veurà com, a raó de 2 euros al dia, en paga 40 al mes. Perquè la mesura afectarà aquests, no regidors i gironins de bé, que tenen pàrquing propi. Cap sorpresa, la política convergent (o ara es diu de Junts pel Sí?) és congelar impostos per beneficiar els qui més tenen i crear noves taxes per perjudicar els que menys. La culpa és meva, que en una columna vaig proposar que els gironins contribuíssim a pagar les cacicades municipals amb una derrama. No pensava que em prendrien la paraula.

Abans que l'Ajuntament pervertís el llenguatge, un aparcament dissusasiu servia, oh, per dissuadir d'entrar a la ciutat. A partir d'ara, si vostè ve a Girona a realitzar una visita o gestió, els 2 euros que pagaria als afores li serviran per pagar zona blava des de les 11 a les 16h i aparcar més a prop. Per afavorir la mobilitat i el trànsit a dins de la ciutat, fan de pagament un aparcament gratuït dels afores. Ni Groucho en els seus somnis més humits. Només falta un cartell a l'entrada de La Copa: "No deixi el cotxe aquí! Els mateixos 2 euros li serviran per aparcar al centre!".

No preguntis què pot fer Girona per tu, pregunta't què pots fer tu per Girona. I la resposta és: pagar. Si els nadius encara no hem estat expulsats per decret d'aquesta ciutat per a turistes només és perquè servim per pagar. Si no fos per aquesta única utilitat, a bona hora ens hi voldrien, a Girona.