L´Espai Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

Eulàlia Isabel Rodríguez Pitarque. Torroella de Montgrí.

Si a Madrid tenen el Museu Thyssen-Bornemisza, on actualment a més de la col·lecció fixa es pot veure l´exposició temporal d´Edvard Munch; si a Màlaga tenen el Museu Carmen Thyssen, on també pots veure la col·lecció i ara l´exposició temporal Carteles de artista. De Tolouse-Lautrec a Jeff Koons; no podem també gaudir a Catalunya de l´Espai Carmen Thyssen a Sant Feliu de Guíxols amb una obertura tot l´any com els altres dos museus i amb exposicions temporals?

D´aquí a pocs dies s´acaba l´exposició Barcelona, París, New York. D´Urgell a O´Keeffe que està situada a l´Espai Carmen Thyssen al monestir de Sant Feliu de Guíxols. Cada estiu hi hem pogut gaudir d´una molt bona exposició d´obres artístiques provinents de la col·lecció Carmen Thyssen. En aquesta última personalment destacaria dos aquarel·les magnífiques de motius florals d´Oskar Kokoschka i una pintura a l´oli d´una figura femenina de Gustave Courbet. Però molts altres visitants es podrien decantar per les obres d´artistes com Camile Pissarro, Monet o Berthe Morisot. Les altres dues exposicions que vàrem poder veure els anys anteriors van ser: Sisley-Kandinsky-Hopper (2013) i L´ideal en el paisatge. De Meifrèn a Matisse i Gontxarova (2014).

Estic segura que per aquesta població del Baix Empordà aniria molt bé poder comptar amb un museu fix amb una sèrie d´obres, tan destacades artísticament i històricament com té aquesta col·lecció. Crec que s´hauria de fer un esforç per aconseguir un espai obert no només la temporada d´estiu, sinó tot l´any. L´indret que acull ara cada estiu aquestes exposicions és el monestir, espai que ha estat molt ben restaurat i que ja per si sol atreu molts visitants. Seria un bon lloc per acollir el museu de forma permanent.

La plaça de l´Estació

Josep Culubret Oliva. GIRONA.

Com a usuaris habituals de Renfe em trobo amb la necessitat d´acompanyar o recollir molt sovint les meves filles a l´estació. Des de fa quatre anys, amb les obres de ­l´AVE, l´Ajuntament va reformar aquesta plaça provisionalment fins que s´acabessin les obres. Van fer desaparèixer l´aparcament de superfície per poder encabir-hi l´estació de busos i va prioritzar la parada de taxis enfront de la façana principal de l´edifici de l´estació, desplaçant la parada ràpida de l´usuari al carrer Pierre Vilar, com així ho indica un panell col·locat a la mateixa vorera. Però en realitat què passa?... Doncs que l´espai destinat a la parada d´usuari no es respecta perquè està ple de cotxes aparcats i per tant l´usuari es queda sense espai per fer una parada ràpida.

Parar un moment per deixar i ja no dic recollir algú davant de l´estació s´ha convertit en tot un malson. Jo mateix he estat sancionat / escridassat / fotografiat / amenaçat per agents de l´ordre, vigilants, taxistes o inclús els xofers dels busos quan et veuen que has gosat parar-te un moment en un lloc que no toca.

L´alcaldessa Pagans en el seu moment va demanar a tots els gironins una mica de paciència davant la provisionalitat de la situació, durant el temps que duressin les obres. Paciència que no han tingut ells, especialment la Policia Municipal, que ha sigut molt intransigent.

No hauria estat més de sentit comú guardar l´espai enfront de l´estació per a la parada ràpida de l´usuari i desplaçar la parada de taxis un centenar de metres més avall al carrer Pierre Vilar, on almenys s´hauria respectat aquest espai degudament senyalitzat per als taxistes? Veurem quan de temps més haurem de patir encara aquesta situació fins que s´acabin del tot les obres. Però només demano una cosa com a ciutadà i usuari de l´estació, que quan es faci la nova plaça el consistori prioritzi la parada ràpida de l´usuari enfront de la façana de l´estació. Decisió que sembla del més elemental sentit comú que com es veu a vegades és el menys comú dels sentits.

Economia en colors (per unes vides en blanc i negre)

Natàlia costa coromina. santa

coloma de farners.

Xavier Sala i Martín ha aconseguit commoure´m amb sols dos programes d´Economia en colors. M´agradaria felicitar aquesta iniciativa de TV3, ja que incloure un programa com aquest a la seva cartellera és d´aquelles coses que ajuden que la societat tiri endavant. Tant de bo fos l´inici d´un gran canvi, encara que fos en l´àmbit local, tant en el sistema educatiu com en l´econòmic.

Fent referència al segon programa del passat 11 d´octubre, voldria dir que jo, amb els meus 17 anys acabats de fer, em trobo entre aquells nens de desembre que mencionava.

Quanta raó que té, senyor Sala i Martín. Però sap una cosa? Si ha aconseguit despertar-me a mi, també ho haurà fet amb aquell entrenador de futbol o aquella noia que vol entrar a la selecció de tennis. I així, a poc a poc i amb bona lletra com sempre hem fet els catalans, confiem que tot anirà a millor.

La imatge número 4 de la pàgina 7 del Dominical no corresponia a Josep Berga i Boix, com deia el peu de foto, sinó a Esteve Paluzie.