He rebut la convocatòria de la justícia espanyola, imputat pel meu crim, i de 2,3 milions més de catalans, d'haver votat a la consulta del passat 9 novembre. Com que no hi cabem tots, ho fan per torns. Primer, la consellera d'educació Irene Rigau en el pedagògic aniversari de l'assassinat militar del pedagog Ferrer Guàrdia. Després el president de la Generalitat en un altre aniversari de justícia, 75 anys de l'assassinat per Franco del president Lluís Companys. El judici secret va durar una hora i encara és hora que es disculpi la justícia espanyola. Per reblar el clau, tots ells convocats al passeig Lluís Companys per si algun jutge creu que no fa política. A la plebs ens volen -per ara- jo i uns quants milers fora, rodejats de càmeres cantant "Fora, fora justícia espanyola!".

Molts altres cants, Els Segadors, i un interessant "Mas president, Catalunya independent". Interessant perquè el negacionista Rajoy, després de perdre la meitat dels seus vots a Catalunya, segueix perseguint judicialment Artur Mas, aplanant la victòria independentista del 20-D. Quan arribava amb el metro m'he topat amb una filmació publicitària d'uns homes que corrien. Era el PP fugint de Catalunya, dels votants o de la justícia? Tinc ganes de veure l'espot.

La justícia espanyola, com la turca, no sap de divisió de poders. A Catalunya és pràcticament l'únic que li queda Madrid. Quan un fiscal deia que li semblava bé la consulta va ser destituït. Quan tots els fiscals de Catalunya es negaren a criminalitzar el vot, fou destituit el fiscal general i s'imposava des de Madrid la querella. Aquests jutges tan independents no deien res de les brutes maniobres antidemocràtiques de Rajoy. En canvi quan han sortit manifestants a queixar-se, ràpidament Madrid ha escrit una nota traduïda al català, on els jutges ataquen "la deslleial maniobra d'esquivar la legalitat, les inacceptables pressions, la desestabilització judicial i l'abusiva banalització del franquisme!".

Qui són aquests jutges? Tots els elegits són militants d'AMP, agrupació tan franquista que els jutges conservadors, però decents, han creat la seva pròpia associació Francisco de Vitoria. Els socialistes també tenen la seva, Jueces para la democracia. Nomenat a dit, el president del TSJC M. A. Gimeno de la Franja, és l'únic progressista. El PP el vol treure per ser massa català.

La crisi d'Espanya no s'acaba el 27-S sinó que acaba de començar. Les generals poden ser la catàstrofe del PP. Un partit català, anticatalà això sí, pot acabar governant. Ja farà riure que el resultat dels anys de brutal anticatalanisme del PP és que el substitueixi un partit català. A quin dels dos podrits, PP o PSOE, posarà al govern Albert Rivera? A part del seu nu anticatalanisme no té programa, així que té les mans lliures per fer i desfer. Voldrà carregar-se Catalunya? Zero Rajoy ja ho ha intentat i hi ha fracassat estrepitosament.

Els jutges del TSJC haurien de prendre molta til·la. A finals d'any, després de les generals tindrem segur home dels nassos. De qui serà el nas? Hi ha un cant que encara no he sentit i que em recorda l'exitosa protesta de 1967 quan Franco volia liquidar l'església catalana: "Volem bisbes catalans!". Al passeig Lluís Companys ara volem jutges catalans.