El pollastre de la CUP

Màrius Viella. La Bisbal d'Empordà.

El pollastre que s'ha de muntar a criteri del Sr. Baños, pot tenir unes conseqüències fatals, si s'arriba a haver de convocar noves eleccions; al pollastre del Sr. Baños li ha crescut la cresta i s'ha fet gran, gràcies a la feble i escassa intel·ligència del PSC, que no sap com caminar, sense la crossa del PSOE agraint que li marqui la ruta, i la desfeta d'UDC, que Duran i Lleida vol intentar recuperar, en contra del procés d'independència, ara que molts dels puntals ferms ja han marxat.

Senyors de la CUP, teniu la banya al forat i la vostra ceguesa i el vostre egoisme no us permeten veure mes enllà del nas, enfosquint la intel·ligència per fer un pas enrere per treure la banya del forat; Mas ha de ser el President del govern de la Generalitat de Catalunya amb independència o sense, i això la CUP no ho pot evitar, només argumentant i atribuint-li responsabilitats en el comportament d'altres polítics, abrigats sota la capa dels Pujol, pel fet d'haver sigut l'hereu de Jordi Pujol a la cadira grossa de la Generalitat de Catalunya, sense tenir en compte que el govern central, des que no rep el suport del govern català, s'ha aferrat a la política del no per a Catalunya i aquesta es la mare dels ous; hem de caminar sols i amb el cap ben alt, qui no vulgui prendre part en la lluita està en el seu dret, i serà un català mes com tots els altres; a Catalunya hi cap tothom de bé, no hi te cabuda la intransigència i la rancúnia, com tampoc el terrorisme, volem un país sa i net, noble, treballador i respectuós, però també volem un país intel·ligent, ric i solidari, i perquè Catalunya sigui aquest país, només ho aconseguirem si el màxim nombre de catalans empenyem el carro que ja va proveït dels millors arguments i de la millor matèria primera, que és la voluntat i l'esperança de gaudir d'un benestar que faci feliç a tothom.

Junts pel Sí, d'abans de les eleccions, vol Mas com a president. Havent aconseguit 62 escons; no té cap sentit renunciar a la presidència, per amenaces d'una formació amb eu escons i amb abús de poder i egoisme, amb un marcat afany d'intencions anticapitalistes, que de ben segur, arribat el moment, quedaria aigualit per tal de conservar la cadira.

Cobertura Movistar

ruth puig i arnau. llorà.

A Llorà (Sant Martí de Llémena, Girona) fa prop de dos mesos que la cobertura amb la companyia telefònica Movistar falla. Els hem trucat repetides vegades i la resposta sempre és la mateixa: «Apuntem la incidència, la solucionarem aviat». Però el seu concepte de la paraula aviat sembla ser que no és el mateix que el nostre. En el meu cas particular, tinc un avi de vuitanta-sis anys. Amb salut, per sort. Però no deixa de ser una persona gran a la qual, si li passa alguna cosa, el primer que farà és despenjar el telèfon per demanar ajuda. Però per desgracia des de fa setmanes l'única cosa que s'escolta a l'altra banda de l'aparell és silenci. Un silenci que demanem, si us plau, que s'acabi ja.

Segon origen

martin martínez martínez. barcelona.

Aquesta pel·lícula ens parla del final de la humanitat. La causa: Un desastre ecològic! Tot i que no ens exposa les causes, tot i que no exposa els errors humans que ocasionen el canvi climàtic i la mort final de tots els éssers humans. Tot i que no fa això, si que esmenta les abelles. No fa referència a la diversitat biològica. Solament esmenta aquests insectes. I el col·lapse total que pot ocasionar la seva desaparició.(...).

Aquesta pel·lícula ens parla del segon origen i ens fa pensar en el primer. En el protagonitzat per Adam i Eva. En el paradís. En el pecat original. Aquest segon origen el protagonitzen l'Alba i el seu fill.(...).

Recordo la novel·la, de Manuel de Pedrolo en la qual es basa el film. Molts joves la van llegir i a la majoria els va impressionar. De la pel·lícula no puc dir el mateix.

El José Manuel Lara al qual es referia Jordi Bosch en el seu titular de diumenge no era el Lara Bosch que apareixia a la foto de l'article, sinó el Lara Hernández, fundador del Grup Planeta.