S'ha d'anar en compte en parlar de Joan Olòriz, no has acabat de pronunciar el seu cognom ja salta algú elogiant la seva honestedat i blablabla. Doncs Olòriz, perdó, l'honest Olòriz, ex-PSUC i quinze anys regidor d'ICV a Girona, s'ha passat amb armes i bagatges a ERC, que per si algú no ho sap és la crossa que ha permès a Presidentmàs dur a terme polítiques de dretes i que a més el postul·la com a nou president perquè les continuï duent a terme. Això sí, Olòriz, perdó l'honest Olòriz, ho fa per nosaltres, ell assegura que fins ara es trobava molt tranquil retirat de la política. Se sacrifica. Honest i heroi.

- No ho entens, ara no hi ha dretes ni esquerres, és quelcom més important.

Ah, així d'acord. Així és normal que Olòriz -l'honest Olòriz, quasi ho oblido- vagi a la llista de Junts Pel Sí, que cap altra cosa és la d'ERC. Segur que Olòriz sap, perdó, l'honest Olòriz, que ERC i CDC continuen junts perquè sí a Catalunya malgrat la corrupció, malgrat el 3% i malgrat tots els malgrats, no essent el menor d'ells que ERC ha simulat ser oposició alhora que donava suport a un govern de dretes. Ahir llegia que hem passat a Catalunya cinc anys de retallades en serveis socials, i més val que no els expliqui com està la sanitat, no sigui que els vingui un síncope i no tinguin contractada una mútua. Amb aquests s'ajunta Olòriz. L'honest Olòriz.

La fama d'honest és el que té, dura tota la vida. Olòriz, l'honest Olòriz, és com la dona que és enxampada pel marit al llit amb un altre i encara li diu:

- Oi que he sigut sempre honesta? Doncs apa, vés una estona al bar i deixa'm acabar.

I no la critiquis, que tothom et recordarà que ha sigut sempre virtuosa. I honesta, perdó.

Si Lluís Llach és capaç d'aparcar els principis 18 mesos, res no ha d'impedir a Olòriz, l'honest Olòriz, estacionar-los quatre anys. El sou de diputat dóna per costejar-se un bon pàrquing, subterrani si pot ser, on quedin ben amagats.

La culpa és de Duran per fer públiques les fotos del Palace; ara hi ha bufetades per ser diputat a Madrid.