Una de les grans preocupacions dels espanyols és si realment una persona de 40 anys com en Risto Mejide pot estar enamorat d'una noia com la Laura Escanes de 19, i al contrari.

Tots escrivim frases d'en Paulo Coelho al Facebook, tots estem enamorats de la vida, tots parlem de la força de l'amor i després ho simplifiquem de tal manera que en l'amor veiem l'edat com un problema, la fama com una virtut, la bellesa i els diners com a requisits. Però ens oblidem del que realment importa, l'amor. I l'amor d'aquests temes no hi entén.?

I per què no, què passaria si, per exemple, la Paula Echevarria i jo ens enamoréssim? No podríem anar a veure junts el concert del nostre grup preferit? O anar al cine i abraçar-nos a les parts més tendres de la pel·lícula com fan tots els enamorats? Segons aquesta visió tan retrògrada, la Paula i jo no podrem, podríem -tampoc cal flipar-se- anar caminant agafats de la mà per la Passegiata degli innamorati delle Cinque Terre... és preciosa la Ligúria, el lloc ideal per enamorar-se. És trist, quants núvols de sucre es perdran per el camí per culpa dels que veuen l'edat com un problema, perquè estic segur que a totes les fires que anéssim li'n compraria un de gegant i ens el menjaríem junts mentre veuríem la noria girar.

El moment estrella seria quan em toqués conèixer els seus pares i a ella els meus, tinguis l'edat que tinguis, ha de ser un dels moments clau en una relació, els nervis et deuen córrer per tota la panxa, però al final tot sortiria bé, perquè als pares el que els importa -o hauria d'importar- és la felicitat dels seus fills. Tinguin l'edat que tinguin.

Estic segur que en el principi de la relació, quan l'amor és més viu i ens fa actuar com dos ximples, com dos adolescents enamorats, també penjaríem les nostres fotos al Facebook i a l'Instagram fent-nos petons, fent morritos, i la típica, la de les nostres mans agafant-se -aquesta amb un filtre en blanc i negre- i per què no, com el #Toelrrato de la Laura i en Risto, ens inventaríem algun hashtag. Tot això no ho faríem per demostrar a ningú que la Paula i jo estem enamorats, ho faríem simplement perquè l'amor per si sol ens fa fer aquestes coses.

També tinc molt clar que el dia del seu aniversari li faria un superregal, però el més especial el guardaria per al «nostre». Aquell dia a part del hashtag, penjaríem el nombre de mesos que hauríem estat junts. Això sí, està clar que no tot sortiria bé, algun cop ens hem de barallar i enfadar, però ho solucionarem com fan tots els enamorats, fent l'amor. Fixa't tu, tot i la diferència d'edat, el que faríem la Paula i jo si estiguéssim enamorats.

I vosaltres dos, que esteu junts, teniu la mateixa edat i dieu que esteu enamorats, el màxim que feu és anar al McDonald's els diumenges. Ah! i insultar en Risto Mejide per tenir una xicota de 19 anys. L'enveja. La frustració. I és que l'amor no és un número, és molt més. L'amor és sentir multiplicat per mil.?

Pd: Paula si estàs llegint això pensa-t'ho,... Vull ser el teu Risto, i vull que tu siguis la meva Laura.?