Els jutges investiguen (?)

joan enric carreras mercader. Bellcaire d´Empordà.

Acabo de llegir al diari que dos fills de l´expresident Pujol han anat a declarar a l´Audiència perquè segons el diari «el jutge investiga el perquè de la fortuna de la família». Jo fa tres anys que tinc un plet judicial contra la Seguretat Social perquè després de 48 anys de cotització i a causa d´un error (demostrat documentalment i acceptat i modificat per la mateixa Seguretat Social), la meva pensió és, en aquests moments, d´una quantitat ridícula i fins al proper juliol no tindrem el judici.

Per què aquest Sr. Jutge no investiga el perquè de la meva «miserable pensió» i sí la possible fortuna dels Pujol? Que no ens diuen que tots som iguals davant la llei? Doncs no, no som iguals, uns han nascut amb estrella i els altres estrellats, però, és clar, la simple regla de tres és molt clara, si la fortuna dels Pujol és il·lícita, doncs «entrarà pasta llarga» a les caixes de l´Estat i si és demostrés que la meva «miserable pensió» també és il·lícita, doncs «sortiria una mica de pasta» de la caixa de la S.S., o sigui que, de fet, ja he entès per què no som iguals «davant la llei», i el més «collonut» és que a la S.S., després d´acceptar el seu error i modificar-lo, els qui han de donar el vistiplau al pagament de la nova pensió i del total de tots els anys endarrerits no es donen per «enteraos». Hem d´esperar el jutge, però, és clar, té tanta feina amb els Pujol, la Infanta, l´Urdangarin, en Bárcenas, en Millet, la Gürtel, el Matas, el Bigotis, i un munt que em deixo al tinter que no sé si al juliol podrà estar per mi. Ja us ho explicaré més endavant.

Vot secret o noves eleccions

Màrius Viella. la biSBAl d´empordà.

Espero que els votants de la CUP, amb tot el respecte que em mereixen, s´hagin adonat de qui han fet confiança amb el seu vot; la plana major de la CUP vol mamar de la mamella de la Generalitat, però no vol assumir responsabilitats de govern; exerceix la política que la feina l´han de fer els altres, ells hi volen posar el planter però la feina i el cultiu a càrrec d´altres, però sí participar dels fruits; aquesta política no la podem alimentar a Catalunya, Catalunya necessita gent treballadora i no socis beneficiaris, els socis han de ser protectors i cooperatius. La coherència que manifesta la CUP s´hauria reflectit en la seva abstenció de 8 diputats i en dos vots afirmatius, i tothom hauria admès i entès la seva radicalitat, però ara ningú entèn el perquè de tanta radicalitat, que sembla una revenja, per obligar Junts pel Sí al xantatge del radicalisme que fins i tot inclou la supèrbia.

Costa d´entendre que es lluiti per la independència, negant la presidència a qui té el suport de 62 escons del Parlament, ho ha sacrificat tot, fins i tot la coalició de vint-i-cinc anys amb UDC, per portar Catalunya a un nou Estat indepen­dent d´Europa, argumentant com­plicitat amb el clan Pujol per la seva relació política durant molts anys, però que, de moment, tot i haver-li buscat les pessigolles, encara no està imputat en cap procés judicial per corrupció, ans al contrari, l´han imputat per posar les urnes a disposició dels catalans perquè ­po­guessin exercir el seu dret a votar el 9-N del 2014.

El Sr. Mas no ha de fer cap més pas enrere, per al proper dia que s´hagi d´enfrontar a la seva investidura com a President de la Generalitat, ha de lluitar perquè el vot sigui secret, de manera que tothom pugui expressar el seu pensament, amb tota llibertat i sense témer ser represaliat per la cúpula de la seva ramada, que de ben segur que la disciplina de vot és la culpable que en aquests moments encara no tinguem president de la Generalitat; si això no és possible, convocar eleccions i peti qui peti, i si a la cúpula de la CUP els dol, que s´hi posin fulles com haurem de fer tots, però estic convençut que no tornaran a tenir deu escons, perquè els ciutadans ja han vist quin peu calcen.

Breu

Joan Gironès i Muñoz. Vilablareix.

Ras i curt: m´adhereixo des del primer a l´últim paràgraf a l´escrit-contesta del Sr. Josep M. Bosch a la Sra/ta. Izaskun.

Vaig ser company de classe d´en Josep M. Lidon al col·legi La Salle de Girona. Una recomanació quan un expressa una opinió: ha de poder-ho demostrar i certificar. Per aquest motiu s´ha de tenir memòria històrica.