Carta col·loquial

a les CUP

Dolors Cabratosa i Teixidor. salt.

Benvolguts: M'he tornat a rellegir el programa amb el qual us presentàreu a les eleccions del 27-S i no trobo enlloc el curiós escull que us heu posat des de llavors: la investidura del Sr. Mas.

El vostre programa: 18 punts. Bonics. Brillants. Utòpics... (la utopia és necessaria per moure el món!). Núm. 1.- Independència: ui, ui, uiiiii... Núm. 3 «Món sideral» del Sr. Margallo: Money (euro, pessetes, iens, moneda per intercanvis...?) Núm. 4: llengua: perfecte; però no ens podrem moure pel món (falta l'anglès). Núm. 5 i 13: Retallades i Serveis públics: Fora barracons, fora Educació i Sanitat Concertada! Aquí hi entren els tres sectors del món del treball però ara i aquí els treballadors del tercer sector: Educació, Sanitat, Seguretat (policia, bombers...) dedueixo que serà un món de voluntarietat, sense nòmines perquè no sé d'on sortiran les misses...: del no pagament del deute (núm. 7)? No podrem recórrer al FLA, FLI o FLO del Sr. Montoro perquè ja fa temps que ens la tenen botada. Núm. 16: Infraestructures: Ho deixarem tot empantanegat com la N-II a Orriols quan no hi ha eleccions?. Ah, els Núms. 17 i 18 són els meus preferits: No Mat, no nuclears, pagesia ecològica...!

I on és el Sr. Mas?. No el trobo en el programa. Ep, que fins avui ha escoltat el gran clamor d'una part del poble i ha atès amb dignitat la resta, com no podia ser d'una altra manera.

I amb tants de dies de negociació no heu trobat una mena d'enllaç per tirar el país endavant posant en pràctica el punt número 1 i després poder fer canvis dins la futura República Independent? És que el nostre petit país se'n va en orris amb les vostres picabaralles... Mentrestant, s'han d'anar muntant Grans Recaptes (dies 27 i 28) com gotes d'aigua dins l'oceà perquè hi ha necessitats punyents.

I sabeu què?: Fet i fet més val que anem a eleccions (jo, de mala gana) perquè el món empresarial no sé pas com ho deu veure tot això... I el necessitem perquè és d'on surten els moneys. I si no: tururut, pa amb oli... Salutacions.

Agraïment

per una recerca

Joan Garolera Baburés i família. quart.

Amb aquest escrit la família d'en Joan Garolera, de Quart, volem agrair molt especialment als cossos de protecció ciutadana: mossos d'esquadra, bombers i servei d'ambulàncies, l'ajut que van prestar a en Joan, persona de 79 anys que divendres passat, dia 6, va anar tot sol a buscar bolets als boscos de Montnegre. Se li va fer fosc, i no va saber trobar el camí de retorn.

Nosaltres, els seus familiars, en veure que no donava senyals de vida i es feia tard vam trucar al telèfon d'emergències 112, per explicar-los la situació.

En breus moments, de 15 a 20 minuts, es van personar els cossos a dalt esmentats i en qüestió d'una horeta van localitzar el nostre familiar, en Joan, sa i estalvi, al voltant de les 9.30 h del vespre.

Cal dir que l'ajut de l'alcalde de Quart Sr. Pere Cabarrocas, bon coneixedor d'aquests boscos, va contribuir també a trobar en Joan.

Només ens resta donar les gràcies a tots ells, que encara que ja sabem que aquesta és la seva feina la van realitzar amb molta rapidesa i amb la màxima eficàcia. També les donem als familiars i amics que, en assabentar-se d'aquest fet, es van personar i mobilitzar per aportar dades que van fer possible la seva localització.

El problema

de les tifes de gos

Josep M. Loste i Romero. portbou.

Estic totalment d'acord amb les propostes que fa l'Ajuntament de Cassà de la Selva (Gironès) per combatre l'incivisme de les tifes dels gossos. Això s'engloba en una campanya anomenada «busca tifes», en què es pretén que els veïns assenyalin en un mapa els punts més bruts i, un cop detectats, aquests es marcaran durant uns dies amb un senyal «in situ». Aquest seria el pas previ abans de sancionar els propietaris dels gossos embrutidors; és a dir, abans d'aplicar l'ordenança, que preveu multes administratives de fins a 400 euros.

De fet, el problema dels excrements dels gossos és, malauradament, una qüestió massa generalitzada arreu de Catalunya. Com s'ha de combatre aquesta xacra d'incivisme? Al meu entendre la dificultat més important rau en els municipis petits, en què l'Ajuntament no disposa de policia local i, en conseqüència, es fa molt complicat poder aplicar les ordenances.

En aquest casos, -estic pensant, per exemple, en el meu poble de Portbou, a l'Alt Empordà- haurien de ser els Mossos d'Esquadra qui fessin complir els reglaments municipals.