Si pujant a les atraccions comencen a morir turistes de la tercera edat, que són el nostre target, Girona Parc Temàtic acabarà com tants altres parcs abandonats, en els quals només s'escolten els xiscles de les gavines i el xerric d'estructures metàl·liques rovellades mogudes pel vent. Les atraccions han de ser adequades a cada edat. Enfilar-se a uns escalons metàl·lics, llisos, estrets i a l'hivern sovint humits, sense cap barana ni protecció, és per a joves d'esperit intrèpid i no per a la Girona dels jubilats. Suposa una pujada d'adrenalina, però és més segur anar a Síria a vendre bíblies entre els soldats de l'Isis.

La llegenda que qui fa un petó al cul de la lleona torna a Girona és postisssa i contemporània. Sí, també el Dragon Khan era nou quan va ser creat i ara tothom s'hi enfila, però és que ja porta més morts la lleona que la majoria de muntanyes russes juntes. Quan no hi havia escala només petonejava les lleonines natges qui a força de braços s'enfilava a la columna, quedava fora de l'abast dels avis, que són els que més disfruten d'aquestes enganyifes. En lloc d'abaixar la lleona i que la petonegessin fins les iaies amb caminador es va optar per instal·lar-hi una trampa letal, potser pensant que una bona atracció és la que ofereix sensació de jugar-se la vida. Però home, sensació és suficient, no cal fer que se la juguin de debò.

El fet paranormal és que fins ara només hi hagi hagut una víctima, el pobre avi de dissabte passat. S'ignora si el fatal accident va tenir lloc abans o després del maleït petó, però el que és segur és que no tornarà. S'hi va quedar. Els que ens manen haurien de tenir més pietat dels avis, són la font d'ingressos que després permet no millorar la ciutat, això mai, però sí convidar productores de televisió que vinguin a Girona amb tot pagat, taxes i sopars inclosos. Des de Judes no hi havia petó tan mortal. Per molt menys d'això s'han pagat indemnitzacions milionàries, però no passa res. Per això existim els gironins, per pagar rodatges, sopars, col·leccions d'art i les idemnitzacions que faci falta. A disposar.