Opinió i informació

sobre Sant Narcís

miguel núñez tena. girona.

Benvolgut director, no comparteixo que el Diari de Girona, que llegeixo cada dia, tingui opinadors que també firmen les notícies del dia. Ho dic, en tant que sorprèn quan succeeix el cas que la informació falta a la veritat, no que sigui mentida, sinó perquè no l'explica tota, tal com he tingut oportunitat de llegir a l'article sobre el ple extraordinari de Laura Fanals d'aquest passat dijous 19 de novembre. A l'article d'opinió es defensa que els veïns no volien el ple i que, per aquest motiu, va ser un error estratègic gravíssim que gairebé va caure en el ridícul.

En primer lloc, he vist el ple en directe i no és veritat que totes les associacions de veïns es pronunciessin sobre el ple extraordinari en un sentit. N'hi havia tantes que hi estaven a favor com altres tantes que van criticar-ne la conveniència. En tots els casos, però, coincidien a reclamar un pla de barris o un Pla Integral de Sant Narcís, que fos econòmic, cultural, social, urbanístic, etc.

En segon lloc, en el final d'aquest ple hi va haver un acord per unanimitat amb el compromís del conjunt del consistori, de tots i cadascun dels regidors i el compromís personal i explícit de l'alcalde, perquè Sant Narcís tingui el pla integral impulsat des de la participació dels veïns i la participació del conjunt d'associacions de veïns i de comerciants. En aquest sentit, cal que ara hi hagi el mínim soroll i el màxim treball de tots i cadascun dels implicats.

Un article d'una persona que firma notes que han de ser exquisides en objectivitat i trasllat d'informació periodística, no és de calaix que escrigui un missatge clarament polititzat des d'un punt de vista sense equilibri, amb algunes faltes notables d'informació i que acusa directament en un to molt dur de manera parcial. Tots, amb errors i encerts, amb generositat i fermesa, van explicitar que volíem un Pla Integral de barri.

No va ser un acord de mínims. Va ser punt de partida per millorar Sant Narcís de veritat entre tots.

Carta oberta al president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Sr. Artur Mas i Gavarró

Màrius viella. la bisbal d'empordà.

Benvolgut president, m'adreçaré a vostè, com si ho fes a un amic de confiança, tot i que no li havia donat mai el vot, fins als últims comicis, en què la seva trajectòria en el procés que en aquests moments es troba a la deriva m'ha despertat d'aquell somni que no em permetia valorar la seva integritat, que de ben segur estava influenciada per la vella, antiga i caducada coalició amb UDC, i especialment amb el Sr. Duran i Lleida, que de ben segur ha sigut un dels principals detractors per al desenvolupament de Catalunya cap a l'autoderminació, o al dret a decidir, que ha acabat en procés per a la independència, gràcies al treball i la perseverança del president Artur Mas.

Benvolgut Artur, no podem saber si el 27-S, fou encertat o equivocat crear Junts pel Sí; amb un resultat poc convincent, que no t'ha permès obtenir una majoria, que t'alliberés de companys especuladors, que en tot moment et fan víctima de xantatge, quan ells no volen cap responsabilitat política; això Catalunya ni els catalans ho podem admetre; no pots esmicolar la presidència per satisfer els capricis d'un sector minoritari anti de tot, que encén les alarmes, fins al punt de posar part dels teus votants en contra de les teves decisions; no pots cedir més drets a qui no vol que siguis president, perquè sempre seràs una víctima de les seves decisions, i dels seus capricis, perquè no tindran mai responsabilitat de govern. Amic Artur, si no et volen com a president t'han d'acceptar com a contrincant a les urnes tantes vegades com sigui necessari, però mai has de voler ser el seu juguet o joguina perquè tens al teu darrere 62 escons que volen que siguis tu el seu president, amb les teves decisions, i la possibilitat de superació en propers comicis. De ben segur que moltíssims votants de la CUP estan decebuts de la cúpula del seu partit, un cop han comprovat que no tenim president per qüestions de ressentiments particulars. Benvolgut Artur, posa el cartipàs sobre la taula, fes entendre que o president sense concessions, o noves eleccions, peti qui peti.

Setmana Mundial sobre el bon ús dels antibiòtics

Jesús Domingo Martínez. Girona.

Del 16 al 22 de novembre s'ha celebrat la primera Setmana Mundial de sensibilització sobre els antibiòtics, que buscava promou?re l'ús prudent d'aquests medicaments fonamentals per preservar la salut humana i la sanitat i benestar animal.

Impulsada per les organitzacions Mundial de la Salut (OMS) i de Sanitat Animal (OIE), la campanya «Antibiòtics: gestionar amb cura» també es proposava conscienciar -a professionals i a la societat en el seu conjunt- sobre els riscos sanitaris que comporta la resistència per part dels bacteris als anti?biòtics, per evitar i reduir la seva propagació.

L'ús responsable i prudent dels medicaments en animals, difonent les recomanacions internacionals de l'OIE per a la seva aplicació, permetrà preservar la seva eficàcia, de forma col·lectiva i a través d'una acció coordinada entre els sectors de la salut pública, la sanitat animal i la salut mediambiental.