Recordar per seguir avançant

26.11.2015 | 10:18

Avui m´han vingut al cap records de quant anava escola i era un dia d´examen. Els nervis i la por que passava les hores prèvies per si no recordava tot allò que havia estudiat són una sensació que no oblidaré mai i que en moments com els actuals, malgrat són altres situacions de la vida, se´m reprodueixen de manera similar. Com feia en aquells moments, em repeteixo dins meu unes paraules que em deia el meu pare aquells dies d´exàmens, "recordaràs segur tot allò que has entès i has assimilat des de la comprensió i l´enteniment, no has de patir", i tenia tota la raó, ara bé, com em passava en aquells moments, que fem amb allò que no hem entès? ho deixem simplement aparcat amb l´esperança que no ens ho preguntin a l´examen? jo tinc clar que no, ara bé i la majoria de ciutadans? perquè jo tinc la sensació que això és el que molts esperen i, per aquest motiu, es deixen seduir per les falses promeses, els populismes i els oportunismes d´aquells qui, conscients de que la memòria curta i selectiva és una de les febleses de la nostra societat, s´aprofiten de la situació única i exclusivament per guanyar vots.

Per aquest motiu crec que és important explicar tot el que hem fet en aquesta legislatura i perquè ho hem fet, és a dir, no deixar de recordar que, quant l´any 2011 el Partit Popular va guanyar les eleccions generals i va tornar de nou a tenir responsabilitats al govern de l´Estat, va trobar-se un país arruïnat, a punt de ser rescatat i intervingut, i on el pa de cada dia era la destrucció d´ocupació. Un país en recessió i sense credibilitat, amb un dèficit i un deute difícils de poder suportar, però avui, aquest panorama desolador de fa 4 anys ha canviat totalment, i no ho ha fet per art de màgia, sinó que ho ha fet perquè al cap davant del Govern de l´Estat hi hagut un partit polític que ha prioritzat el país per davant del partit, que no ha pensat en termes electorals -com si que fan altres- i ha pres decisions molt difícils, dures i segurament impopulars que ens han permès situar-nos avui en el camí de la recuperació, passant de ser un país que era un problema per Europa, a ser un dels països que més creix a Europa.

Si avui Espanya és de nou un país que creix, ho és gràcies a les reformes fetes pel Partit Popular aquests anys en favor de la creació d´ocupació, la recuperació de la credibilitat internacional i la millora de la nostra economia, que ens han portat a recuperar la solvència creditícia que mai hauríem d´haver perdut. Encara ens queda camí per recórrer, i tant que sí, perquè volem arribar a tothom sense excepció, i és precisament per això, que cal seguir en aquest camí engegat fa 4 anys sense permetre´ns, ni com a país ni com a societat, que el tots contra un, o el que és el mateix, que un pacte de molts perdedors -com ja hem vist que ha passat en ajuntaments importants com el de Barcelona, Madrid o Valencia- agafin les rendes del govern d´Espanya tornant a les mateixes polítiques d´esquerres que ens van portar a la situació límit de l´any 2011.

Que no us enganyi ningú, retrocedir a l´any 2011 és el pitjor que ens podria passar, i que això no sigui així només ho garanteix el PP, i no és que ho digui jo, sinó que ells mateixos ho diuen sense complexes, fins el punt de que, el propi Rivera, ja ens ha explicat a tots que ell no ens donarà suport a nosaltres, així doncs, parlem clar, qui vulgui seguir en el camí de la recuperació econòmica, de millora i consolidació de l´Estat del Benestar i en la fermesa en la defensa de la unitat i la convivència la opció és clara, que ens doni suport, i qui vulgui tornar al 2011 i que les erràtiques i equivocades polítiques de ZP tornin té dues opcions, PSOE o C´s, perquè ja ens ho han dit clar "tanto monta monta tanto Sánchez como Rivera".

Concepció Veray Cama
Diputada PP al Congrés dels Diputats i Portaveu PP Ajuntament de Girona

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema