Està molt bé que l'Ajuntament de Girona es gasti quasi 6.000 euros dels ciutadans convidant a sopar l'equip de Joc de Trons. Actors i productors han de marxar contents, i després d'eximir-los graciosament de pagar taxes i impostos per rodar als carrers, haurien quedat ofesos si entre tots no els paguem un sopar en un hotel de cinc estrelles. Almenys ara contribuiran a fer saber al món que és falsa la llegenda que els catalans som garrepes. Si de cas ho som amb els diners propis, però mai amb els dels altres, com bé els van demostrar els regidors gironins.

Els diners públics són per això, per xefles i convits, si no quina gràcia tindria presentar-se a unes eleccions. Un va a la caixa municipal, agafa 6.000 euros per no fer curt, i queda com un senyor amb els americans, molt millor que el pobre Pepe Isbert cantant-los des del balcó. I també amb família i amics, perquè segur que a la festa no hi faltarien representants municipals que gaudirien del menjar, del beure i de fer-se selfies amb tot quisqui que després hauran exhibit amb alegria. Com ha de ser. No sé per què oculten el nom dels assistents al sopar. Que surtin a la llum, que surtin, si no passa res, si als gironins ens encanta gastar, convidar, fer feliços els nostres regidors.

Vaig veure un reportatge sobre els americans de la Sisena Flota a Barcelona. Tothom els esperava perquè gastaven dòlars amb despreniment. Com han canviat els temps. Ara no només rebutgem els diners dels americans sinó que els convidem al que faci falta. Almenys a Girona, ciutat que s'ho pot permetre perquè els seus barris ja compten amb els millors serveis, perquè no hi ha pidolaires ni gent dormint als caixers, perquè no sabem què són les bosses de pobresa, perquè tots els nens s'atipen com berros a casa i a col·legi i, en fi, perquè tots els gossos pateixen colesterol per culpa de rosegar les llonganisses amb què els lliga la gent. Amb tot això cobert, és molt lògic que els diners dels gironins vagin a parar als desgraciadets americans de la misèrrima HBO.