sembla que tenim ganes de guerra a l'Iraq, a Síria, a Líbia, a Crimea, a Ucraïna, a Turquia, aquí mateix, on s'enderroquen els monuments a les víctimes del 11M pel mèrit, del tot involuntari, d'haver perjudicat les possibilitats electorals del PP. Jo no tinc ganes de guerra: més que res perquè fa mal. La Segona Guerra Mundial, segurament era inevitable, però la Primera l'hauríem pogut esquivar d'haver tingut polítics, militars, intel·lectuals, periodistes i altres gents deficitàries, amb una mica més de seny. A la categoria evitable ?pertany, crec, l'anomenada guerra contra el terror, que va iniciar el filantrop Bush nen i que ara prossegueix la facció liberal (ja no n'hi ha d'aquest ram).

La guerra des de l'aire no és guerra, com a molt carnisseria indiscriminada. Les bombes que deixem anar a l'Afganistan sempre cauen enmig d'un casament, ja veus. I les d'Israel a Gaza, a les escoles i dispensaris. És que a deu quilòmetres d'altura és difícil distingir un falcó d'un colom o bidet d'un genet pàl·lid, creguin-me sóc ornitòleg aficio?nat. Llavors cal resignar-se a que ens col·loquin bombes als cinemes, als bars, en els concerts de rock dur, com si el heavy no fos prou perillós... Home, no: millorin la informació i l'espionatge, practiquin algun assassinat selectiu i contractin els esbirros que calgui, però sobretot deixin de finançar els mateixos que combaten, no els lliurin míssils per enderrocar avions russos, que els russos tenen la Big One, no els armin i els bombardegin després: tot i que la clientela estigui que els treu les armes de les mans com si fos pa calent.

Deixin en pau als àrabs i musulmans que bastants problemes tenen. No millorin la situació del Magrib i Mesopotàmia: gairebé moren amb la millora. I si volen fer alguna cosa més de profit, desmuntin Aràbia Saudita (i els Emirats), no acceptin els seus regals, ni els seus predicadors tancats, deixin d'anomenar-los moderats perquè sota la gel·laba impol·luta i el ronyó folrat sol amagar-se una autèntica mala bèstia. I cada vegada hi ha més gent que ho sap.