David Fernández és dels que pensen que ficant únicament la punteta no deshonra ningú. Demana només dos vots per investir Presidentmàs i com que de tant sortir al Polònia pensa que tots som idiotes, creu que així quedarà bé. No sap que donzelles i partits polítics queden deshonrats igual amb la punteta que amb tota sencera. Amb l'honra no hi ha terme mitjà.

Per no saber no sap ni escriure. Per pidolar els dos vots publica un article infumable, amb l'esperança que entre la pellofa passi desapercebuda la petició de votar un president de dretes. De nou confon entre punteta i totalitat, només que al revés: per ficar-nos a dins una nimietat ens endinya un monstre, un narcoarticle que sembla escrit després d'una sobredosi de peyote: Breton, Beckett, un caputxí franciscà i Floquet de Neu hi surten com a figurants, però sospito que l'autor només ha llegit el darrer. Tot el que diu en l'inacabable text ho podia resumir en els 140 caràcters d'un tuit: «L'assemblea me la paso pel forro i vull que investiu Presidentmàs». Encara me n'han sobrat.

La indigesta opinió d'un exdiputat, embolcallada de pedanteria en forma de cites i frases fetes, ha d'acabar on mereix: a Enciclopèdia Catalana perquè la inclogui en l'entrada «Hipocresia». Si Fernández, o la mateixa CUP, volen investir Presidentmàs, que ?tin?guin la decència de fer-ho amb els deu vots, que no ens facin passar vergonya aliena amb dos vots que són el mateix.

I potser sigui així. De fet la CUP, que va vendre a bombo i plateret l'assemblea de Manresa, diu ara que no era vinculant i que en cal una altra. O sigui, era una assemblea per veure si calia una nova assemblea. I si tampoc surt el que toca se'n convoca una més. Fins que per cansament tothom voti CDC. Així jo també sóc assembleïsta.

És molt fàcil treure's una sandàlia i simular amenaçar, això ho fa fins el meu fill de cinc anys. La decència d'un polític rau a complir els compromisos i respectar la majoria. A aquest noi li donem dos mesos més i acaba acompanyant Rato a comprar sabates.