Imaginen què es diria si el PP instés en un vídeo els seus groupies a aprofitar els sopars d'empresa per fer proselitisme en favor de la unitat d'Espanya? Sonats, feixistes i ridículs seria el mínim que escoltarien. Doncs això, només que escombrant cap a casa, és el que ha fet Democràcia i Llibertat, la nova marca de CDC que ha de dur Catalunya a Ítaca prèvia escala a Madrid.

És patètic, però no els ho tinguin en compte, en aquestes dates hem de ser comprensius. A les seves desgràcies judicials hi van afegir la del 27-S, i tot indica que ara arriba una patacada de les que fan mal. Instar a arruïnar sopars d'empresa és l'última bala al carregador, o la penúltima si es té una resta d'honor i la darrera es guarda per a un mateix una vegada certificat el fracàs.

Els tiberis d'empresa s'aprofiten per tirar els trastos a la secretària del director, a la companya de taula, a la cambrera que serveix els chupitos i a una senyoreta de pagament, en aquest ordre i segons va pujant el consum d'alcohol i decreixent les expectatives d'èxit. Qui intenti canviar tal tradició per un míting serà postergat a sopar a la cuina. Que doni la tabarra als rentaplats, que afortunadament per ells són immigrants i no entenen el català.

La consigna no quedarà reduïda a àpats laborals. Així que s'acosti el fatídic 20-D les urgències faran que s'aprofiti tota altra ocasió. Evitin per tant cap reunió durant aquesta setmana, que els convergents van desfermats. Evitin inclús els funerals, i molt més acostar-se al deutor. Podria ser un convergent.

- L'acompanyo en el sentiment

- Moltes gràcies, no som res. I parlant de no ser res, Democràcia i Llibertat està una mica necessitada i li agrairíem el seu suport. Recordi que ens hi juguem molt. La meva senyora, aquí de cos present, ara procurarà pel país des del cel, però aquí a baix el seu vot pot ser important. Oi que no volem el 20-D un altre funeral, si em permet la broma? Tingui, un recordatori amb l'obligatori poema de Martí i Pol, una papereta ja posada dins del sobre i un pin de Presidentmàs. No vol fer un donatiu?