Les eleccions per Madrid són molt diferents de les eleccions per Catalunya. El partit que fa la puta i la ramoneta a Catalunya, la CUP, no es presenta perquè considera, amb raó, Madrid l'estranger. Tampoc hi ha cap possibilitat d'independència, perquè Madrid realment és l'estranger i no vol saber res de catalans. Bé, no exagerem. Vol saber-ho tot dels nostres impostos, cobrant molt i tornant no res. Per la resta, que desapareguem del mapa com vol des de 1714.

Les eleccions catalanes, però, han produït un trencament en el front anticatalà de Madrid. La bufetada que va rebre Pablo Iglesias per fer-se el graciós amb el referèndum de Catalunya li ha fet girar la truita i convertir-se en l'únic madrileny disposat a oferir-lo. La seva posició ha millorat tant, a Catalunya i també a l'Espanya farta de l'estúpida confrontació del PP i la seva marca blanca C's, que Podem posa en perill la lleial oposició socialista que en tot el que sigui atacar Catalunya diu sempre que sí al PP.

El PSOE no té cap proposta sobre Catalunya, com si dos milions de votants que volen marxar del seu país no tinguessin cap impor?tància.

Però per perseguir catalans ja hi ha el negacionista Rajoy i falangito Rivera. Què hi pinta un tal Sánchez? Aquí és on surt la madrilenya electiva i catalana electoral Carme Chacón, defensora del Tribunal Constitucional quan va estripar l'Estatut referendat el 2010. Vol ressuscitar un mort, el PSC, prometent que portarà el Senat a la Sagrera de Barcelona.

Per què la Sagrera tan desangelada per al Senat de l'Estat de les Autonomies? Quina poca imaginació madrilenya de la catalana política. Per què no algun edifici de l'Estat central que no serveix? El palau del govern civil, ara que no té governadors, el castell de Montjuïc, ara que no té canons per bombardejar Barcelona cada 50 anys com volia el fundador del PP Manuel Fraga, o la Terminal 2 de l'aeroport de Barcelona, ara que tenim la 1, mix de La Roca Village amb botigues de luxe sense descompte, bars pijos amb recàrrec, pàrquing a preu fort i més vols que no vols.

La proposta de la Sagrera té una raó viària. En l'immens forat que Madrid construeix a pas de tortuga l'AVE connectarà amb Madrid perquè la Chacón hi pugui tornar a corre-cuita sense haver d'escoltar massa català ni conviure amb aquesta gent tan poc espanyola que rebutja que Herr Wert l'espanyolitzi. Però i els altres quedaran penjats a la Meridiana? Com fugiran de Catalunya els senadors de Ceuta, Canàries o Andalusia per dir-ne uns quants? Agafar l'AVE a Madrid? A les places africanes no hi arriba l'AVE radial. El centralisme té aquest greu inconvenient, que per molt que se centralitzi, a Madrid, no s'hi arriba.

Als senadors que necessiten fugir de Catalunya per tornar a Espanya de poc els serveix l'AVE a Madrid de la Chacón, excepte si van a l'Aragó. Molt millor l'avió de tants destins amb la barcelonina Vueling, perquè la madrilenya Iberia tampoc arriba enlloc des de Barcelona. No es preocupin els senadors aeròfils, que Vueling no parla català i xampurreja anglès a nivell de Rajoy, que presumeix de no saber-ne perquè només un monolingüe és un espanyol de veritat. La Terminal 2 de l'aeroport de Barcelona tindrà un sensacional futur com a seu del Senat de l'Estat de les Autonomies.