La traïdoria de la CUP

JOAN JANOHER I SADURNÍ. vulpellac.

Quan un s'adona del que tenim per reforçar la independència, ens cauen els melons per terra. Vivim un moment trist pel que fa a poder avançar per la nostra sobirania: veritablement, el mal pas i decisió presa pel partit en qüestió han deixat tocat de mort l'esperit d'una majoria de ciutadans esperançats a voler mantenir viva la flama de la llibertat. Considero inoportú aquest fet, tant insòlit com nefast, el boicot d'incompliment, denegant la confiança de la voluntat nacio?nalista.

És un capítol accidentat, del qual costarà recuperar-nos. Però a la vegada, ha de servir d'exemple dels que res aporten al país i menyspreen la capacitat dels seus electors. Doncs si aquest és el seu full de ruta, que s'ho facin mirar. I és que ningú amb criteri polític racional repetirà l'opció favorable de votar qualsevol que es presenti. Som tots prou conscients de no tornar a ensopegar amb la pedra, que tant de malt esta fent a Catalunya i als seus conciutadans.

Aquest estira-i-arronsa no ha donat pas el resultat esperat, més aviat tot al contrari, ens han avergonyit. Complauen així el desig de l'Espanya colonialista.

Sempre hem procurat ser un poble capdavanter i no defallir mai amb l'orgull propi de ser cata?lans. Però el moment de traï?do?ria protagonitzat per la CUP obre les portes a ser més conseqüents, envers a qui convé per no caure al desencís, no fos cas que tornem a assenyalar Espanya, quan l'enemic el tenim aquí.

La gran irresponsabilitat de la CUP

JOSEP MARIA BOSCH. girona.

És evident que eren molts els catalans que pensaven que en la darrera oportunitat la CUP deixaria egoismes a banda i pensaria, a la fi, en el país. També és veritat que molts senyals evidenciaven que això, tal vegada, no es produiria. Doncs ha estat així i la CUP ha aconseguit allò que es diu, un autèntic ple. Vegem-ho:

· Ha fet palesa la seva irresponsabilitat.

· Ha demostrat que no saben decidir.

· Ens ha ensenyat a tots que, per no saber, no saben ni parlar en públic.

· Hem vist que no els importa Catalunya.

· Ens ha fet saber que, en moltes ocasions, quan es vol ser més democràtic (amb minúscules), es quan s'és més anti-Democràtic (amb majúscules).

· I el que és més greu... Han fet bo Aznar i els altres prohoms del feixisme espanyol.

Jo suposo que, en la seva ignorància, aquesta formació no s'ha adonat del mal que ha fet, no només al procés, sinó a tot Catalunya (els sols tres mesos que han fet perdre al país valen molt més que tots aquests consentits junts). Per què, si en saben tant i són tan «demòcrates»É haver dit això des del primer moment i la societat catalana els hauria posat al seu lloc.

Però és que, a més, han estat tan poc seriosos que, en cada moment en què no han sabut decidir, en lloc de saber-ho admetre, el que han fet és tractar de pasar la pilota als altres.

Jo crec que, avui, molts catalans estem profundament decebuts. Però, també és veritat, caldria que ens estiréssim les orelles a nosaltres mateixos, per haver cregut en una gent tan poc preparada, tan irresponsable, tan consentida, tan maleducada i, en definitiva, tan ben aliada amb l'espanyolisme més ranci.

I és que, tal com ja vaig dir en un altre escritÉ per darrere... l'extrema esquerra i l'extrema dreta es donen la màÉ per impedir que, als països, regni la democràcia.

Agraïment a l'hospital Josep Trueta de Girona

Maria Riuró Bofill. girona.

En nom de la meva família i meu, només volia expressar les gràcies a l'equip humà de l'hospital Josep Trueta.

Especialment a l'equip de neurocirurgians i cirurgians plàstics i al personal de la setena planta (infermeres, auxiliars, zeladors i supervisora). També a tot el personal que m'ha atès a radiologia, urgències i quiròfans. Espero no haver-me oblidat de ningú.

En tot moment heu estat pendents de nosaltres i ens heu fet sentir com a casa. Moltes gràcies!