Hem passat un any, gairebé dos, saturats de política, d'una política embarrancada, monotemàtica, allunyada dels problemes i de la realitat ciutadana, impassible i insensible a les necessitats reals, obcecada només en un sí o en un no, obsessionada en unes idees fixes que no s'han sabut o no s'han volgut traduir en mesures, decisions i millores per a les condicions de vida de les persones i estaria bé somiar que som capaços de començar aquest nou any que acabem d'encetar, relegant aquesta mena de política al darrere de tot de les prioritats. No creuen vostès que seríem molt més feliços posant sobre la taula, de manera habitual, temes de relleu com l'educació, les oportunitats i el model laboral, el benestar social, els drets i deures de les persones, les infraestructures i els serveis públics i trobant noves solucions i propostes per a cadascuna d'aquestes temàtiques. Seríem més feliços llevant-nos cada matí sense haver de ser alliçonats per un exèrcit de tertulians que ha estat mesos i mesos sense sortir de la bombolla d'independència sí o d'independència no i que només fa d'altaveu de les barbaritats que es diuen uns i altres.

Sí, seria fantàstic un món sense aquests tertulians que deuen obediència a l'amo que els ha col·locat i un món que es preocupés de la realitat, deixant la política, aquesta política, en un segon o tercer terme. Fins i tot costa d'imaginar que fos possible un any així on l'accent es posi en el dia a dia de les persones i no en l'agenda d'uns polítics que sovint, massa sovint, no semblen d'aquest planeta.

És el que te començar l'any, que et pots prendre la llicència de desitjar el que vulguis, malgrat que, com sempre, ja saps que la majoria d'aquests desitjos que no depenen de tu es queden en un no res, però no per això deixarem de desitjar encetar l'any de manera diferent. I si fos així?