Castelló compleix la llei

M. Assumpció Brossa i Gratacós. Alcaldessa-presidenta.

En relació a la informació apareguda al Diari de Girona el 29 de desembre, respecte a l´aprovació del Pressupost de l´Ajuntament de Castelló d´Empúries, volem fer les següents puntualitzacions:

1- Els informes que obren a l´expedient de Pressupostos de 2016, són favorables quant a contingut, forma i legalitat del mateix, per tant, TOTS els informes posen de manifest que el pressupost de Castelló compleix la llei.

2- Durant el Ple, en resposta a una pregunta del portaveu d´ERC, es va informar sobre «l´ajust per la previsió de no execució pressupostària», que consta en l´informe d´avaluació sobre la llei orgànica 2/2012 d´estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. Aquesta avaluació, que s´ha de fer en cadascuna de les fases del cicle pressupostari, preveu que en el cas de l´aprovació inicial del pressupost es pugui fer constar aquest ajust, d´acord amb el percentatge d´execució pressupostària, dels últims ­exer­cicis liquidats (2012,2013 i 2014).

3- Aquest ajust és el que es va fer constar en l´informe d´avaluació, a l´espera que en l´expedient de la liquidació del pressupost 2015, es pugui fer aquesta avaluació ja amb l´execució pressupostària real.

Serà en aquesta avaluació real de l´execució pressupostària en què s´haurà de posar de manifest el compliment de l´indicador de la regla de la despesa.

4- A més de ser un pressupost ajustat a dret, el pressupost per aquest 2016 cobreix adequadament els serveis i equipaments necessaris per a un correcte servei a la ciutadania, té un ambiciós pla d´inversions i un marcat accent social.

Era veritat o es tractava d´ un miratge?

Lluís Torner i callicó. Girona.

Quan escrivim això, són les 19.30 h, dos quarts de vuit de la tarda, del dissabte, dia 9 d´aquest primer mes, de l´any tot just encetat. Quan el tema de la possible investidura es donava ja per perdut, a les cinc de la tarda, els whatssaps, les televisions i els diaris digitals han començat a transmetre una notícia d´aquelles que deixen tan parats que fan dir allò de: Si em punxen, no em troben sang. Parlaven de la possibilitat que el nostre alcalde, el Sr. Carles Puigdemont, substituís el Sr. Artur Mas, com a presidenciable a la Generalitat. No ens ho acabàvem de creure -amb tots els respectes- ens semblava gairebé una atzagaiada, no pot ser! ens repetíem; d´on ha sortit la notícia, ens preguntàvem? I no pas perquè tinguéssim res en contra del Sr. Puigdemont, ben al contrari! Però... si el seu nom no havia sortit, en cap moment, com a possible candidat, d´on venia ara la notícia ? No ens ho sabíem acabar.

Ha sigut a les 18 h, ja tocades, que el President en Funcions ho ha confirmat, s´ha arribat a un acord amb la CUP i, finalment, ell ha decidit renunciar, dignament, a la reelecció, per tal que el procés no quedés perjudicat. Demà, diumenge, al Parlament, és procedirà a les votacions per a l´elecció del Sr. Puigdemont.

Deixant enrere tots el moments de neguit i les enrabiades, que uns i altres ens havien fet agafar, hem de suposar que una gran majoria de catalans estarem més tranquils i contents; en aquest cas, molt especialment, els gironins, per la part que ens toca. Ara el que cal esperar és que tot funcioni amb la màxima correcció, i dins d´un clima de comprensió, de seny i en pau. Queda molt camí per recórrer, i caldrà fer-ho dins del màxim ordre possible. Amb aquesta confiança, felicitem el nostre fins ara alcalde, Sr. Carles Puigdemont, i li desitgem molta sort, i el millor encert, en el desenvolupament del nou càrrec, de ben segur no serà fàcil, però coneixent-lo, per voluntat i interès no quedarà.

És el nostre parer.

Alegria i pena

Àngela ferrer i mató. GIRONA.

El nostre alcalde serà President de Catalunya! És una bona persona i estic segura que serà un bon President. És una persona omnipresent, almenys com a alcalde, jo li deia que tenia el do de l'omnipresència. No hi ha hagut a Girona cap acte important on ell no hi fos. Ara bé, totes les bones notícies tenen la seva cara amarga. Aquesta és que perdrem un bon batlle. Jo, que estic incorporada a l'Ajuntament en el grup Social que cerca solucions per a gent amb problemes com ara drogoaddictes, gent sense sostre... a la Corporació que coordina els afers de la gent gran i a la Redacció del Roure, trobaré a faltar la seva presència, el seu somriure i el saber cercar solucions per tot tipus d'afers socials. I crec que els altres components dels grups, també. Ens mancarà el seu somriure encoratjador, la seva particular manera d'intentar cercar el millor per Girona i la seva gent. Comprenc, però, que la tasca que se li ha encomanat és molt important i que afecta tots els ciutadans del nostre País. Voldria des d'aquesta senzilla carta donar-li coratge i ànims i segur que ell farà els possibles per tal de desencallar un procés que s'ha fet etern i crec sincerament que ell pot fer moltíssim per Catalunya. Tant de bo sigui així i l'èxit l'acompanyi en aquesta difícil tasca que a partir d'ara estarà en gran part a les seves mans.