Cartes

16.01.2016 | 00:00

Carles Puigdemont
i Casamajor
Pere Espinet i Coll. Exalcalde d'Anglès i Portaveu Del Grup Municipal PAU.
El dissabte 9 de gener, a mitja tarda, em vaig assabentar per les xarxes socials que el proper president de la Generalitat de Catalunya serà qui ha estat, des del 2011 fins ara, l'alcalde de Girona, en Carles Puigdemont, nascut a Amer en el període nadalenc, concretament el 29 de desembre de 1962, l'any de la gran nevada, on bona part dels veïns de les poblacions de la comarca de la Selva ens vàrem quedar sense fluid elèctric i les comunicacions entre els diferents pobles era una veritable odissea. 
Aquests darrers dies, la premsa escrita i altres mitjans de comunicació s'han bolcat per mirar de reflectir el més fidelment possible la figura del president. Val a dir que les divergències entre comunicadors són evidents, depenent totes elles dels llocs i dels colors originaris dels emissors.
Particularment amb el president no he tingut cap tipus de relació directa; quànticament indirecta, probablement sí: tal vegada, quan de jovenet anava al casal d'Amer, o els seus caps de setmana a Anglès, naturalment, amb algun ensurt a la carretera de la Vergonya, a comprar dolços a can Crous els dies festius, la seva estada a Santa Maria del Collell en les sessions de cinema, alguna crònica esportiva, tot ballant la sardana de l'alcalde, etc. etcÉ
Capricis del destí, al president Carles Puigdemont li ha tocat estar en un lloc i en un moment determinat de la història del poble català. El pensador-filòsof Krisnamurti, quan feia referència al lloc i moment, i les seves connotacions pertinents, com l'avaluació final dels fets  amb els  recorreguts adients, deia que tot l'univers quàntic està interconnectat, i que les nostres fites, ancestralment i prèviament, ja han estat escollides per cadascú de nosaltres i que ens caldran suports, com molt bé poden ser els que fan referència a la interconnexió en què estem immersos, relacionats amb l'entorn i persones que ens envolten i com tot el conjunt, pot influir en  l avaluació dels resultats finals. Sobre alguns d'aquests conceptes o afirmacions, particularment vaig tenir la gran sort de prendre bona nota i consells amb el que em digueren, als anys seixanta i setanta, el cardenal Narcís Jubany i el copríncep d'Andorra, el bisbe Martí Alanís, persones molt sàvies i alhora senzilles, receptores i profundament místiques.
Crec que quan s'assumeix un càrrec amb tanta responsabilitat com el de President de la Generalitat, on la feina i els maldecaps estan a l'ordre del dia, de ben segur que una de les premisses és la comunió del col·lectiu assessor amb les diferents sensibilitats escollides.
No són moments d'omplir sol·licituds per demanar quelcom. En primer lloc, deixem que el president se situï. I més endavant ja en parlarem
Particularment crec molt encertat el que va dir el president dels Estats Units d'Amèrica JFK en la seva investidura, i el podríem extrapolar als moments actuals, on deia: «No demanis a l'Estat què pot fer per tu, sinó què pots fer tu per l'Estat».
Agraïment de Sant Feliu de Pallerols al secretari
Joan Casas. alcalde de de Sant Feliu de Pallerols.
El Sr. Eduard Cuéllar i Vinaixa ha estat 31 anys secretari de l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. A finals de l'any passat va deixar el càrrec.
Des de l'Ajuntament, li agraïm tots aquests anys que ha estat al servei de la població al capdavant de la secretaria municipal. Li agraïm la gestió efectuada de la feina amb total responsabilitat. Li agraïm, la seva eficiència en el treball, el seu compromís amb la població, l'assessorament als veïns del poble que ha atès de forma amable i professional. Li agraïm el caràcter cordial envers els companys i companyes de treball i envers els diversos regidors, regidores i alcaldes que al llarg d'aquests anys s'han anat succeint.
Li agraïm la custòdia i salvaguarda de tota la documentació, la cura dels arxius i expedients que ha administrat i que formen part del llegat i de la història de la nostra població.
Li agraïm la funció que ha desenvolupat en el control de la gestió econòmica i financera.
Li agraïm la seva personalitat discreta i seriosa però alhora propera.
Tres dècades de treball donen per a molt. Tant a nivell de feina feta com també de relacions. N'estem segurs que aquest agraïment que esmentem és avalat per la gran majoria dels santfeliuencs i santfeliuenques. Molta sort!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema