De fet, els parcs temàtics no tenen alcalde. Només que haguessin nomenat Albert Ballesta director de la nostra Girolàndia, anàvem servits. I ens hauríem estalviat embolics. Que si frau a la democràcia, que si estafa als ciutadans... Bajanades, estaríem frescos que els parcs d'atraccions s'haguessin de regir per normes democràtiques. Algú imagina Mickey Mouse votant el director d'Eurodisney? Doncs a Girolàndia igual, el director sortint proposa l'entrant i no hi ha més a discutir.

En la resta de poblacions, exceptuant potser la Marbella de Gil, nomenar a dit un alcalde al qual els ciutadans ni tan sols van triar per ser regidor, hauria provocat revoltes i manifestacions. A Girona, no. Els gironins només es revoltarien si no poguessin veure La Riera per TV3 o si algú els impedís mudar-se els diumenges per anar a la confiteria, que és com la gent de bé anomena la pastisseria. Tampoc és nou, la famosa «manera gironina de fer política» amb què tants s'omplen la boca i que tant agrada per aquestes contrades, no és res més que dir als ciutadans «vosaltres aneu a comprar xuixos que de la política ja ens n'encarreguem d'amagat els professionals».

La culpa és de la gent, que no sap votar i després han de sortir els polítics a «corregir» els resultats, tal com va explicar diàfanament Presidentmàs abans de deixar el càrrec -també a la manera gironina- a Puigdemont. L'ideal seria eliminar les eleccions, però la tiquismiquis de la UE de moment no ho permet. Mentrestant es tracta d'anar fent xanxullos, ja sigui posar de candidat a la Generalitat el número 4 per Barcelona, ja sigui després canviar-lo pel 3 de Girona en base a estranys acords, ja sigui fent dimitir 8 regidors d'una tacada -quina poca dignitat, quina vergonya per les seves famílies i quin arrossegar-se per, és de suposar, alguna promesa de càrrec- perquè sigui director de Girolàndia aquell que els inútils dels ciutadans, que res no hi entenen, volien fora de l'ajuntament. Quina merda seria la democràcia si no es pogués corregir a conveniència.