LLETRES

El turista d'hivern

24.01.2016 | 08:03
El turista d'hivern

"Permet que els hotels treballin en temporada baixa,
dóna oxigen a l'economia
local i reviu negocis"

El turista d'hivern és el viatger que tothom vol, el trèvol de quatre fulles i el mannà que desitgen les destinacions turístiques. Permet que els hotels treballin en temporada baixa, dóna oxigen a l'economia local i reviu negocis que viuen directa i indirectament del sector de viatges.
El turista d'hivern no és un animal mitològic; existeix, i l'has de treballar. A les Illes Balears, que fa anys que volen desestacionar el sector hoteler i de l'oci, presenten, després de molts esforços, 65.000 visitants en temporada baixa vinguts pel turisme de congressos. Un turisme de negocis que visita Mallorca seduït pels atractius de l'illa. Uns atractius de ciutats i paisatges amb encant que també tenim a casa nostra. Mala peça al teler tenim en les connexions aèries, amb la pèrdua de pes de l'aeroport de Vilobí, a mida que El Prat augmenta els seus vols. Perdem l'oportunitat de fer de Girona la segona pota de les connexions aèries catalanes, i és una llàstima, perquè l'aeroport de Barcelona-El Prat podria concentrar vols intercontinentals i deixar destinacions com Girona, pels vols continentals, almenys els de baix cost.
El viatger d'hivern també és un explorador de ciutats, algú que li agrada perdre's en metròpolis atractives. Istanbul, que queda tocat pels darrers atemptats islamistes, supera els 10 milions de visitants anuals, un gruix d'ells d'origen rus. Una part dels 40 milions de turistes anuals que pot perdre Turquia, aniran a Europa occidental, i Girona i la Costa Brava, a l'hivern, presenten una cara tranquil·la i atractiva que cal promocionar el màxim possible.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema