L'escriptor britànic Evelyn Waugh va revisar Brideshead Revisited per a una nova edició el 1959. Catorze anys després de la seva publicació, va admetre que la novel·la posseïa un bon nombre de «passatges grollers» que requerien modificacions. Això, a parer seu, es devia al fet que havien estat escrits en condicions dures durant la Segona Guerra Mundial. «Va ser un període llòbrec de privacions constants sota l'amenaça del desastre i, per tant, el llibre pateix d'una mena de golafreria, d'avidesa de vi i menjar, de l'esplendor del passat recent, i d'un llenguatge ornamental i retòric que ara trobo mancat de gust», va adduir aleshores.

Però aquell «període llòbrec» es va estendre durant la postguerra. De fet, Julian Barnes, autor nascut el 1946, recorda que un amic seu, més gran, li va fer notar en una ocasió: «Vam menjar millor durant la guerra que quan aquesta es va acabar».

El cervell, el cor o fins i tot els genitals solen ser els òrgans humans més citats pels crítics a l'hora d'explicar l'art. No obstant això, no hauríem de menysprear la importància de l'estómac.