Agraïments família vicens pasqual i ALZINA VICENÇ. girona.

La família de l'Isidre Vicens i Cubarsí, q.e.p.r., que ens va deixar el passat 17 de gener, vol agrair amb aquest escrit tot l'escalf i companyia que hem rebut tot el temps del seu ingrés en els centres de salut, primer a l'hospital Santa Caterina i després a l'hospital sociosanitari Mutuam. Gràcies als metges, infermeres, fisioterapeutes, psicòlegs, auxiliars d'infermeria i tot el personal, que amb professionalitat i tendresa el varen atendre, molt especialment al seu metge de capçalera i a l'equip del CAP Santa Clara. Gràcies també als mitjans de ?comunicació locals que el varen recordar com a pintor, pedagog i sobretot bona persona. Així mateix agraïm el suport de tothom que va adreçar-nos el seu condol, a mossèn Pere Domènech per l'afectuosa acollida i a tots els que varen col·laborar en el seu emotiu comiat, gràcies, moltes gràcies. El recordarem i continuarem estimant-lo.

Unitat dels cristians

M. Àngels Pagès. ventalló.

Com és tradició, l'església convoca cada any del 18 al 25 de gener un octavari de pregària per la unitat dels cristians. La cloenda coincideix sempre en la festivitat de la conversió de Sant Pau. Enguany el lema ha estat: «Destinats a proclamar les grandeses del Senyor». El cristians de Letònia, una nació amb un compromís ecumènic constant i exemplar, han estat els responsables de preparar els textos per les celebracions eucarístiques o de la paraula i per la pregària comunitària o personal per aquests dies.

Vuit dies per pregar per una intenció que va expressar el mateix Jesús en l'Últim Sopar: «Que tots siguin U» i perquè se superi l'escàndol de la divisió entre els seguidors de Crist: catòlics, anglicans, ortodoxos i protestants. Segons el concili Vaticà II és molt més el que ens uneix que el que ens separa. El papa Francesc ha fet una crida en aquest Any Jubilar de la Misericòrdia a buscar aquesta proximitat superant divisions del passat i demanar plegats, tots els cristians, aquest do de la unitat.

Els darrers anys s'ha avançat molt en el diàleg interreligiós, però encara queda un llarg camí per recórrer. Tot i això, no podem perdre l'esperança i tenir plena confiança que desapareixeran els obstacles que ho impedeixen. En els plans de Déu està previst que el restabliment de la plena unitat de tots els creients en Crist, a temps a venir, sigui una realitat.

La deseducació religiosa d'abans

Joaquín Durall. banyoles.

L'assetjament escolar, els que tenim més de 70 anys, el rebíem per part dels capellans obsessius del sexe, que ens omplien el cap de porqueries, i que, com a bons tarats psíquics que eren la majoria, portaven dins dels seus malalts cervells.

No m'estranya que ara hàgim caigut en l'extrem oposat. És una veritable llàstima.

La força de la paraula «misericòrdia»

Enric Barrull Casals. girona.

Francesc, el sant Pare, en el discurs que va pronunciar davant la Cúria Romana, va voler posar en el centre la paraula «Misericòrdia», perquè sigui el far que guiï l'Església en aquest Any Sant. Ha demanat als sacerdots que siguin homes apassionats en el seu caràcter missioner i pastoral; que s'esforcin a adquirir saviesa, que siguin humils, de profunda espiritualitat, exemplars i fidels; racionals, sense deixar-se arrossegar per l'emotivitat, i amables, afables, serens en el judici, que actuïn amb seguretat i determinació quan sigui necessari, sempre en la caritat i en la veritat.

Amb honestedat i maduresa personal, amb respecte i delicadesa, amb generositat i disponibilitat en l'atenció als altres; amb capacitat i sòlida preparació per afrontar també els moments de dificultat. Perquè la Misericòrdia no és un sentiment passatger, és la síntesi de la Bona Notícia i el Papa, recordant la Cúria, ens ho ha volgut recordar a tots, perquè sigui la columna sobre la qual es doni suport la nostra forma de ser i d'actuar.