Els polítics de la Unió Europea ens martellegen constantment amb la idea que la UE té uns valors que generen una nova identitat: ser ciutadà europeu. Els sembla que hem de sentir-nos orgullosos d'aquesta nova identitat que superarà els nacionalismes que ens han conduït a dues guerres mundials. Doncs bé, no sé de quins valors parlen. Estic per deixar de sentir-me europeu. Si hem de pertànyer a aquesta UE millor que ho deixem córrer.

La darrera notícia que motiva aquest article és que als refugiats en arribar a determinats països europeus se'ls confiscaran els béns i els diners que portin a sobre. Això no ho ha decidit un país africà o asiàtic fallit d'aquests que alguns es miren amb suficiència per sobre de l'espatlla, això està passant al cor d'Europa! Això ho han aprovat a Dinamarca, Suïssa i dos lands alemanys, Baviera i Baden-Wurttemberg. Només tinc una paraula molt sofisticada per definir-los: infames!

O sigui, munten un sistema on els multimilionaris i les multinacionals no paguen impostos i els fan convenis especials per tal que no contribueixen a la UE, ni en cap estat membre. A això s'hi ha dedi?cat durant molts anys el president de la UE, el presumpte senyor Jean-Claude Juncker. I en canvi, als darrers de l'escala social, a aquells més desesperats que fugen de la fam, de la guerra i de l'infern, a aquests, sí. A aquests els fem pagar per avançada el cost dels serveis que potser rebran i els deixem en el pitjor moment de les seves vides sense ni un euro. No sé definir el que sento d'una altra manera: són malvats amb el cor de pedra!

Si els pares fundadors de la idea de la unificació europea aixequessin el cap, el primer que farien seria expulsar de la UE a Dinamar?ca i Alemanya (Suïssa potser que deixi de considerar-se un país normal i se'l posi en la categoria de països pirates i seu dels diners dels mafiosos).

No s'adona tampoc el pretesament socialista humanista no prac?ticant Martin Schulz que es comença per posar en fila els pobres, se'ls roba els béns i diners que porten, després se'ls tanca en camps i en acabat es proposa una «solució final». És que ja ho hem viscut, això! No podem callar, això que estan fent és una barbaritat, més quan la major part dels refugiats fugen de conflictes en que en bona part han creat els pretesament anomenats països civilitzats. Encara hi ha idiota que diu que els refugiats ens sortiran cars i que hi ha altres necessitats. Jo li diria: burro! No veus que primer seran els sirians, després els marroquins i després el que estarà en una fila serem tu i jo? Per qui repiquen les campanes? Repiquen les campanes per a tu, estúpid.