Diumenge passat no, l'altre, en Ramon Iglesias advertia des d'aquestes pàgines que, segons en Ramon Ramos, la ment que més brilla al Patronat de Turisme, "a Ferran Adrià se li pot estar acabant la paciència i que potser abandona la idea de construir i desenvolupar la Bullifoundation a Roses". En Ramon exculpa la Generalitat i l'antic responsable de Territori i Sostenibilitat Santi Vila, que s'havia compromès a aprovar una llei ad-hoc (perfectament prevista al marc legal vigent), que permetria l'execució d'un projecte que excedeix els volums autoritzables dins el Parc Natural del Cap de Creus, tant perquè l'entorn malmès de Cala Montjoi necessita un revulsiu que el dignifica, com perquè entén que es tracta d'un projecte "de país", rellevant i necessari per consolidar Catalunya com una de les regions gastronòmico-culinàries capdavanteres del món.

En canvi, Iglesias constata que "a Ferran Adrià, ... fa temps que li costa materialitzar les genialitats". I té raó, la inevitable realitat d'haver-se quedat sense cuina per crear plats que revolucionen la restauració urbi et orbi, la desaparició del seu soci i motor Juli Soler, que malgrat les seves estridències li proporcionava empenta i recolzament i la crisis econòmica, que pel que sembla l'ha deixat sense el suport d'algunes de les corporacions que s'havien compromès a aportar diners, han minvat la seva capacitat per entusiasmar el seu entorn.

Però en Ferran sobretot s'ha trobat davant d'una realitat irrefutable: i és que costa convertir-se en profeta, sobretot quan un depèn del suport polític de la seva pàtria petita. A Roses, els convergents liderats per Montse Mindan, que clarament estan a favor del projecte perquè saben que menjar i beure són les coses més importants que fem a la vida, no han brillat en absolut a l'hora de recolzar la proposta; els "nens" republicans d'en Joan Plana, per als qui tant és un ou com una castanya, són incapaços de veure més enllà del seu propi plat; i els socis del govern, els "alternatius" GdP d'en Francesc Giner, que sobretot s'alimenten d'herbes, van decidir oposar-se en una assemblea dominada pels més "guais". PP i PSOE tenen altres feines que donar suport útil a un projecte que no és seu i C's i UDC sempre votaran allò que els garanteixi més visibilitat. Per postres, els ecologistes de la IAEDEN, vegans tots ells, han decidit afusellar la BulliFoundation a qualsevol preu. A en Ferran no és que se li hagi acabat la capacitat de materialitzar el fruit del seu enginy -el que no pot, és lluitar contra molins de vent i uns edils que molt probablement no faran mai res més notable que evitar-lo activament o passiva.