o descobrim aquí les possibilitats de la Costa Brava en el turisme que vol l'excel·lència i unes instal·lacions hoteleres amb tota mena de serveis, i no només en la gamma alta. En aquesta franja, tenen l'exemple de l'hotel de gran luxe que es vol inaugurar a la nova temporada a Sant Feliu, a la platja de Sant Pol, que inclou restaurants a càrrec del xef Paco Pérez o un spa/wellness amb un centre de medicina estètica.

És aquest un sector, la salut i l'estètica, que creix en el turisme mundial. Sant Feliu de Guíxols, població amb un valuós patrimoni històric i una badia atractiva, està pendent de l'herència dels germans Anlló. Uns empresaris que van aixecar un conglomerat de vuit hotels, a banda de posseir nombrosos béns immobiliaris. En un exemple de com la dedicació total, els que els coneixien diuen que la seva família eren els clients dels hotels, van confegir algunes de les fortunes i negocis de casa nostra. Els Anlló van morir sense testament, i després de 14 anys llargs, el seu llegat, amb el museu anunciat de Carmen Cervera, pot donar una empenta a Sant Feliu, que augmentarà places hoteleres i pot tenir fons per a un asil d'avis.

El sector sempre està en canvi, des de les cases rurals amb paisatges meravellosos i més serveis; les masies amb habitacions amb mil i un detalls; fins als hostels o albergs urbans populars, entesos com a llocs de trobada jove, o l'oferta per a col·lectius concrets, com el dels gais; els edificis històrics remodelats amb respecte, i un discurs que ajuda a explicar la història del país al visitant.