De detenir titellaires a peu d'escenari a només abandonar la sala i denunciar Dolors Miquel pel poema Mare nostra. Aquesta evolució permet creure que el PP aviat deixarà enrere el segle XV per entrar al XVI. No serà fàcil. Si a un polític del PP li costa entendre que el que es diu en un escenari -teatre, poesia- no és real, més difícil és per als Fernández Díaz. Amb un germà, Jorge, que condecora verges i té l'àngel Marcelo que li aparca el cotxe, és normal que tota la família confongui realitat i ficció. Un imagina una cadira buida al dinar de Nadal, buida per tota la família menys pel ministre, que hi veu Marcelo mudat com només es muden els àngels en data tan assenyalada.

-Posa més escudella a en Marcelo».

I l'Alberto omple el plat que hi ha davant de la cadira buida, a veure qui porta la contrària al germà gran i ministre.

Una familia així no es pot criticar per més desequilibrats que estiguin els seus membres, no porten una vida fàcil. Dins del seu caparró el pobre Alberto devia trobar-se a missa, com quasi sempre. Mig endormiscat murmurava un Parenostre, també com quasi sempre, quan va escoltar «Mare nostra que esteu en el zel, sigui santificat el vostre cony». Va fer un salt al seient, pensant que havia sentit malament. Va afinar l'orella i escoltà «l'epidural, la llevadora, vingui a nosaltres el vostre crit». Convençut d'estar posseït pel Maligne va fugir, a temps de sentir encara «i no permeteu que els fills de puta avortin l'amor, facin la guerra». No fou un desplant, va sortir a més córrer per sotmetre's a exorcisme, cregut que el dimoni dins seu li boicotejava la missa.

Més tard, pels diaris, va saber que era un poema. Si un poema no t'agrada, l'obvies, però si tens un ministre a la família, li truques i que t'assessori.

- Denunciarem la poeta, l'alcaldessa, els espectadors i totes les llevadores de Catalunya! Errr... però abans posa més escudella a en Marcelo, Alberto.

Impossible fer entendre a gent així, i a tots els rosegaaltars que s'han ofès, que la llibertat d'expressió serveix, entre altres coses, per poder ofendre.