Com més temps passa menys puc entendre les reticències inicials de l'Ajuntament de Barcelona a la celebració del Mobile World Congress. Els mòbils, com tothom sap, ens fan la vida més feliç, ens donen molt de temps per no fer res, ens generen pau i tranquil·litat, ens ajuden a fer l'amor, hem de treballar menys i cobrem més, en definitiva ens creen temps per nosaltres, per les nostres relacions personals, per la reflexió i la cultura. Ens permeten gaudir dels fills, de la lectura pausada de llibres i de fruir de la natura. Abans del mòbil hi havia el no res. De fet l'hominització comença amb l'iPhone.

Mark Zuckerberg, un pobre home discapacitat emocional, ha aconseguit fer-se ric amb un invent que fa que continuïs essent discapacitat però que no t'ho sembli. Una de les pitjors conseqüències de la vaga de metro no és que afecta ciutadans que arriben tard a la feina, aquests hi estan acostumats tot l'any gràcies a la RENFE, sinó al Mark. Resulta que dilluns i dimecres va haver d'anar de Sagrada Família fins a Montjuïc, on hi ha la fira, corrent! L'he vist, pobret, suat com un peix! Fa dies que pensant en això no dormo. És el número 16 en la llista dels més rics del planeta i diu que no li interessen els diners. Que tendre!

La notícia més rellevant del Congrés és sense cap mena de dubte una nova aplicació anomenada «Plat!». No l'haureu vist escrita en cap mitjà de comunicació i molt menys digital. Hi ha una gran conspiració mundial per impedir-ne la seva propagació. En exclusiva mundial us ho explico. En un lloc amagat de la muntanya de Montjuïc s'hi ha instal·lat un gran camp de tir al plat clandestí, que ha causat furor. En comptes de plats, ara llancen mòbils als quals la gent pot abatre amb una escopeta. En comptes de dir: «plat» i la màquina llanci un plat a l'aire, ara diuen «iPhone!» o «Samsung», etc; i li disparen. El mòbil grava el viatge a l'aire i el retransmet en directe a la Fira. Dura fins a la seva desintegració o bé, en cas de fallar, fins que toca a terra. Els donen punts que són proporcionals a l'antiguitat del mòbil. Si abaten un iPhone1 és un punt, si és el 4, quatre punts, etc. Si abaten un mòbil de darrera generació, el que presenten al Congrés d'enguany, els donen 10 punts. I què els donen amb els punts guanyats? Hi ha una lliga clandestina anomenada Rei Ludd que pretén eliminar de la terra els mòbils. El primer pas és que, a canvi dels punts, et donen temps per fer el que vulguis i t'ajuden a estalviar calculant els calés que et gastaries en comprar els mòbils i a pagar a les empreses de telefonia i internet que no necessites per a res. Visca el rei Ludd! criden els seus seguidors alliberats de la tirania dels Gates de torn.