Paciència

Jordi Pineda Segura. Girona.

Després de vint-i-sis partits disputats aquesta temporada, ja es poden començar a extreure conclusions en tots els equips, i a Girona, podem veure com l'equip ha anat de menys a més i ara es troba en el punt més àlgid de la temporada havent sumat dotze dels últims divuit punts i havent retallat moltes distàncies amb el sisè classificat, que marca la barrera entre entrar o no entrar al play-off d'ascens. Tot i la bona dinàmica per la qual a hores d'ara passa l'equip de Pablo Machín, està clar que no tota la temporada ha estat així, i és que fins a l'últim partit de 2015, l'equip, tot i oferir una bona imatge i jugar força bé, no aconseguia treure resultats positius i s'anava enfonsant cada cop més en la classificació.

Aquesta desesperant situació de veure l'equip cada jornada més a baix i de veure com havent mantingut pràcticament tot l'equip de l'any anterior, que havia fregat l'ascens a primera, s'allunyaven cada cop més de les sis primeres posicions, va fer que a l'equador de la primera volta comencés a sorgir una petita part d'aficionats gironins a les xarxes socials, que de mica en mica va anar creixent, que demanessin un ultimàtum o fins i tot la destitució del tècnic sorià.

Tot i que el més fàcil hauria estat fer un canvi a la banqueta per intentar solucionar la situació, el Girona va tenir quelcom que molts clubs, alguns de renom i d'altres no, no han tingut: Paciència. I ara, que ho podem veure des de lluny, hem de felicitar tots aquells directius del club que van mantenir el cap fred en els mals moments de l'equip i van decidir continuar confiant amb un Pablo Machín que ha tornat a demostrar un cop més la seva gran vàlua com a tècnic revertint al complet una delicada situació en l'àmbit esportiu en la qual molts equips es queden encallats.

Agraïment als bombers

i la policia municipal

de Girona

JOAN ENSESA ROURA. Girona.

El passat dia 6 de febrer cap a les 11 del matí es va declarar un incendi al meu taller de cromats, situat a l'antic teatre Odeón de la Pujada Sant Domènec de Girona. Gràcies a la ràpida i eficaç intervenció dels Bombers i amb l'ajuda de la Policia Municipal, l'incendi va poder ser controlat i apagat. El foc no va afectar ningú ni va causar danys irreparables i el taller podrà continuar amb la seva activitat.

M'agradaria agrair el suport de l'alcalde de Girona, il·lm sr. Albert Ballesta, que es va acostar al taller el moment de l'incident per conèixer de primera mà l'abast del foc i l'estat dels afectats. També vull agrair la seva presència i atenció personal als regidors sr. Carles Ribas i sr. Joan Alcalà.

Des d'aquí també vull mostrar el meu agraïment a la nostra Policia Municipal per la seva rapidesa i eficàcia en el servei, i en concret als agents 11064, 10185, 10070, 10176 i 10051 (que era fora de servei i va acudir igualment).

I per acabar el meu agraïment més sentit als Bombers del Parc de Girona (i en especial al sergent sr. Gil) per la seva gran professionalitat i humanitat, que aconsegueixen mantenir fins i tot treballant en les difícils condicions del parc de Girona. A tots ells, moltes gràcies.

Tornen les campanes

a Girona

Guillermo Martí Ceballos. SANT POL DE MAR.

Lamentable l'actuació de l'Ajuntament de Girona i del seu nou alcalde amb el «decretàs» perpetrat perquè tornin a sonar a la nit les campanes de la Catedral. És una clara vulneració de la normativa legal vigent quant a contaminació acústica mitjançant una estratagema «legal» que exclou els campanars d'aquesta normativa per considerar-los «patrimoni cultural». Sens dubte són patrimoni cultural, però això no justifica que s'incompleixi una norma i es perjudiqui veïns i negocis hotelers els clients dels quals no poden dormir. A qui pot beneficiar que les campanes sonin a la nit? Queda molt palesa la hipocresia política de l'equip de govern d'aquest Ajuntament i del seu nou alcalde; revocar una resolució justa que silenciava les campanes nocturnes, per la pressió d'uns veïns del barri és una evidència clara que els vots estan per sobre de la veritable justícia i del sentit comú.