Aquesta setmana ha tingut com a activitat capdavantera la celebració del MWC, aquest Congrés que des de fa uns anys té lloc a Barcelona i que com tothom sap té una repercussió en l'escena industrial del món.

El mòbil ha esdevingut des de fa anys, però de forma creixent, una peça que ens acompanya i ens serveix per a comunicar-nos en tots els àmbits de la nostra activitat. El telèfon era útil per a establir converses, però el mòbil és ja el registre comptable, el vehicle del que en altres èpoques qualificàvem de correspondència i de noves formes de comunicació instantània. El mòbil fins i tot ha esdevingut aquella eina que fa evident quan els infants esdevenen adolescents i entren en la comunicació dels adults. D'altra banda, un any rere l'altre, és fàcil comprovar com l'ús creix amb rapidesa i facilita la comunicació. Continents com Àfrica s'incorporen a l'ús del mòbil i a l'Àsia igualment formes molt rudimentàries de vida compten amb el mòbil, que els fa la vida més fluida.

Sovint hi ha reflexions sobre l'excés en l'ús, però és indubtable que els avantatges són tan extraordinàriament positius que en la vida quotidiana ningú ja no en discuteix la conveniència, ara el debat està situat en la comunicació fàcil, en l'accés a la informació que necessitem. El mòbil canvia les formes de vida, potser algunes les substitueix, però el que és segur és que en complementa la relació en tots els àmbits. El debat sobre els perills ha perdut interès i ara el que preocupa és aconseguir l'accés per a tothom, en tots els territoris i continents.

Haver aconseguit que la trobada anyal, el Congrés Mundial, es faci a Barcelona, fou un èxit que cada any es renova i confirma. Com sigui que és una activitat de ressò mundial s'hi apunten problemes que res no hi tenen a veure, però que n'aprofiten l'avinentesa per sortir a l'escena pública i plantejar els seus conflictes locals.

Aquesta setmana, com en anys anteriors, s'ha fet present el conflicte d'alguns aspectes laborals dels treballadors de la xarxa de metro i d'autobusos. És com si, adonant-se del gran focus que significa el Congrés que s'acaba de celebrar, aquestes problemàtiques cerquessin un lloc per fer visible unes reivindicacions. En anys anteriors, el Consistori barceloní procurà evitar que això fos una dificultat per a una activitat de tal dimensió. S'aconseguí. Però, aquest any, ha semblat com si el Consistori no hagués estudiat a fons la qüestió i cregués que s'havia de resoldre per art de màgia. El resultat ha estat a la vista i les dificultats de circulació per a la població han estat importants. És un avís al Consistori barceloní actual.

De tota manera, el Congrés s'ha desenvolupat amb extraordinària intensitat. Aquest gran aparador i fòrum d'intercanvi ha estat la trobada anyal que fa present com aquesta indústria està incorporada a tots els àmbits d'activitat i malgrat alguns problemes locals, el mòbil és ja una peça que mai no deixaríem de transportar i que segueix evolucionant a tota marxa.