Estic intentant recordar com es resa el pare nostre per fer-ho agenollat cap a la Meca, acariciant el cap d'un Buda i tot això després d'haver degollat una gallina a l'altar de la deessa Kali. Necessito tot l'ajut diví possible per aconseguir que no hi hagi acord per investir ningú com a president del govern espanyol i així anar a unes noves eleccions al mes de juny. I posats a somiar, que els resultats d'aquestes noves eleccions de juny siguin, si fa no fa, els mateixos que el desembre passat perquè, de nou, sigui impossible formar govern i calgui tornar a fer eleccions. I així per sempre més. Formant un bucle etern. Amb un Rajoy podrint-se en el càrrec com a president en funcions però amb funcions limitades i amb un govern fent caixes (ara mateix als ministeris ningú agafa al telèfon perquè està tot mig desmuntat). Un govern que es dedicaria per sempre més a presentar recursos davant del TC contra qualsevol cosa que es mogués a Catalunya, mentre que el govern català continuaria amb aquest sobiranisme virtual i simbòlic en el que està instal·lat.

Vagi per davant que aquesta demanada d'ajut diví és egoisme. Els que ens dediquem al periodisme a Catalunya feia dos anys que no estàvem tan tranquils com en aquests darrers mesos d'interinitat política a Espanya. Conscients que una vegada hi hagi govern a Madrid tornaran la bronca i l'intercanvi de canonades entre la Moncloa i el Palau. Ara ens trobem en aquell moment de cel negre però clima plàcid entre tempestes. Amb el govern català anunciant cada dimarts ponències, comissions i coses que no s'entenen i, divendres, el govern espanyol anunciant recursos. Sense que passi res de debò. I qui dies passa, anys empeny.

Aquest és el meu somni: Rajoy convertit en Phil Connors (Bill Murray) aprenent a fer figures de gel amb una serra elèctrica perquè estic segur que, per molts dies de la marmota que se li repeteixin, Rajoy seria incapaç d'aconseguir aprendre a ser un president a l'alçada de les necessitats d'un estat en fallida conceptual. També dubto que, com Phil Connors, fos capaç d'aprendre a tocar al piano i, menys encara, que aconseguís lligar-se l'Andie MacDowell.