Molta multa

Henry Ettinghausen. LA PERA.

Sóc una de les víctimes del famós semàfor de Llofriu que en sis mesos va imposar indegudament 6.808 multes de 200 euros (més la pèrdua de quatre punts del carnet), reduint-se les multes a 100 euros si es pagaven en menys de 20 dies. Doncs el 20 de gener l'Ajuntament de Palafrugell va anunciar que les anul·lava totes.

Havent esperat un mes i mig perquè se'm tornessin els meus 100 euros, he trucat a l'entitat que se n'ocupa, la Xaloc. M'han dit que trigaran uns quants mesos a tornar aquells cèntims, ja que els casos s'hauran de mirar un per un. Trobo impresentable que es faci pagar la multa indeguda en 20 dies i que després es trigui mesos a arreglar l'assumpte. El que trobo encara pitjor és que Xaloc malgasti una pila de diners públics, mentre els seus funcionaris es miren un per un els 6.808 casos que l'Ajuntament de Palafrugell va anul·lar en la seva totalitat.

Dia Internacional de les Dones

Piua Salvatella i Vila, delegada del Col·lectiu de Dones en l'Església.

Aquest any el Col·lectiu de Dones en l'Església per la Paritat, recordant les dones americanes que van morir cremades en una fàbrica, constatem que a Catalunya en segueixen morint cremades moltes per defensar els seus drets de dones treballadores. Les que pertanyen a famílies que estan a l'atur, les que estan excloses de llocs de treball, les que no poden conciliar la vida familiar i laboral, les que les màfies han obligat a prostituir-se... i cremades! per la discriminació existent en l'Església catòlica. I si mirem més enllà veiem les que segueixen morint ofegades en el mar, o d'angoixa esperant que obrin fronteres, o les expulsinÉ Nosaltres manifestem que farem tot el que estigui al nostre abast i no escatimarem cap esforç per aconseguir una vertadera igualtat.

La delimitació del bé comunal de l'Estany de Banyoles està generant polèmica a la ciutat

Juanjo Butron i Melero, Coordinador-President de Limnos-EdC.

Des de l'Associació Limnos-Ecologistes de Catalunya considerem que les possibles modificacions en la delimitació del bé comunal que afecten un espai natural com l'Estany hauria de basar-se en les seves possibles implicacions ecològiques, adreçant-se sempre a la millora de la seva protecció ambiental i considerant, en tot moment, l'opinió del conjunt dels seus propietaris i les seves propietàries.

Lamentablement, la delimitació del bé comunal posa en evidència que la visió amb què és gestionat des de l'administració local pot generar una disminució de la seva protecció i, de nou, observem propostes segons les quals l'Estany és únicament un espai on una part dels seus propietaris i les seves propietàries hi fan activitats diverses, i no un espai de valor ambiental i naturalístic que cal protegir i millorar per a tothom. L'Estany és, per sobre de tot, un espai natural de gran valor ambiental i de tots els banyolins i totes les banyolines.

Des de Limnos volem mostrar la nostra preocupació per les implicacions ambientals d'aquesta manera de gestionar l'Estany que demostra més interès per assegurar la realització de legítimes activitats i la seva urbanització i humanització, que no a allò referent, per exemple, a l'aplicació de la Directiva Marc de l'Aigua o a la seva gestió com a espai natural únic. L'Estany és un espai que desperta moltes sensibilitats entre tots els seus propietaris i totes les seves propietàries. Des de Limnos volem reclamar a l'Ajuntament de Banyoles i a la resta d'administracions implicades que posin en valor l'espai natural del bé comunal, i ho demostrin tenint en compte el seu enorme valor paisatgístic, ambiental i naturalístic per sobre de qualsevol altre interès.

A l'escola El Rodonell de Corçà qui contracta l'empresa del menjador escolar és l'AMPA, mentre que qui gestiona el servei és Tot Oci i no el Consell Comarcal, com s'informava erròniament a la pàgina 15 de l'edició del 6 de març.