Com que la meva darrera columna sobre el club Eclipse va sortir el Dia de les Feministes Exaltades, vaig rebre alguns escrits que en criticaven el tractament frívol de la prostitució. Una lectora em deia -educadament- que l'únic que s'ha de fer amb la prostitució és abolir-la. Li vaig respondre que a mi m'agradaria abolir també la llei de la gravetat, per si un dia caic d'un tercer pis. I la fam al món. I altres coses, però cal tocar de peus a terra: la prostitució ha existit sempre, i sempre existirà.

I és bo que així sigui. Davant tota necessitat -mèdica, alimentària, sexual...- és millor posar-se en mans de professionals. Exigeix un dispendi, però al final allò barat acaba sortint car, ho deia sempre la meva àvia i no li faltava raó.

Naturalment que s'ha d'evitar l'explotació de les dones, però aquelles que volen exercir lliurement la prostitució han de tenir dret a fer-ho. Només des d'una moral casposa es pot admetre que algú comerciï amb embotits, espardenyes o melons, i en canvi prohibir que ho faci amb el seu cos. Prohibir la prostitució equival a prohibir que les dones facin el que vulguin amb el seu cos «per si de cas» n'hi ha que ho fan obligades, o sigui fer pagar justes per pecadores. El més curiós és que les dones que pretenen prohibir el putiferi es tenen per feministes, però volen coartar la llibertat d'altres dones. El seu argument és que «si tinguessin una feina millor, no farien de putes». Argument falaç, perquè és aplicable a totes les professions: tothom canviaria de feina si n'hi oferissin una de millor.

Deixem tranquils putes i puters, que les putes són molt seves. Als abolicionistes els podria passar com a aquell alcalde de Barcelona, que durant la celebració a la seva ciutat del Congrés Eucarístic Internacional de 1952, va ordenar tancar les cases de putes per no escandalitzar -el molt il·lús- els cardenals, arquebisbes i bisbes arribats de tot el món. Les putes, que sabien el negoci que s'amaga sota les sotanes, no només es van manifestar contra la decisió de l'alcalde, sinó que el van nomenar «Fill predilecte del gremi».