Els homes som tan innocents que ens pensem que darrere d'unes tetes terses i prominents no es pot amagar cap perill. Greu error. En menys d'una setmana s'han produït al Pirineu de Girona dos atacs de vaques contra persones. Un atac podria ser casual, però dos només poden obeir a un pla boví organitzat contra la raça humana. Les vaques han aguantat molt, és normal que hagin dit prou. Els humans hem estat milers d'anys tocant-los impúdicament els pits, fent-ne befa amb cançons infectes com "Tengo una vaca lechera" que anima a agredir-les estirant-los la cua amb l'objectiu -mai demostrat científicament- que facin llet merengada, o ridiculitzant-les amb l'expressió "com les vaques mirant passar el tren" per definir els babaus.

Estan irades, i amb raó. A La revolta dels animals és una vaca la que comença la revolució contra el granger que està matant de gana el bestiar. Amb un cop de banya trenca la porta del dipòsit del farratge i els animals poden servir-se sols. Una heroïna. George Orwell sí que va saber-les valorar, però no gaires humans més. Quan una pandèmia les estava esprement, vam parlar de la malaltia de les "vaques boges". Com ens hauríem sentit els humans si les vaques haguessin definit la sida o l'ebola com a malaltia de les persones boges? No ens hauríem revoltat?

Mai, mai, cap humà ha creat un superheroi amb poders vaquins, això indica menyspreu. Aranyes, gats, ratpenats, llops, sargantanes... tota la fauna té el seu lloc als còmics i el cinema, excepte les vaques. I que ningú em digui que no seria atraient per al gran públic una superheroïna de pits bovins.

Les pel·lícules apocalíptiques s'han revelat poc visionàries. No seran els ocells, com preveia Hitchcock -no hauria sigut fàcil penjar vaques dels fils de telègraf esperant atacar- ni els simis, els que dominaran la humanitat. Seran les vaques. Ha començat a Girona però aviat un fantasma recorrerà Europa: la venjança vaquina. I a veure què opinem quan siguin elles les que ens tanquin i ens vinguin a munyir cada dia.