LLETRES

El transport, avui

20.03.2016 | 00:00
El transport, avui

"Cantenys parla de cohesionar les carreteres interiors; del desdoblament de la N-II, i les mancances de transport públic"

L'alcaldessa de Castelló d'Empúries, Assumpció Brossa, exposa la necessitat de millorar les comunicacions amb Llançà. Un tema prioritari, defensa, en l'interessant debat televisat d'alcaldesses a l'Ajuntament de Roses. És la connexió entre zones turístiques de la costa empordanesa. Rebla les mancances dels accessos figuerencs, a on "hi quedes enganxat", perquè cal una circumval·lació eficaç.
Consol Cantenys, alcaldessa de Vilafant, parla de cohesionar les carreteres interiors; del desdoblament de la N-II, i les mancances de transport públic. Les convidades destaquen que cal renovar la N-II. És una esperança de les batllesses el centre intermodal a Vilamalla i El Far. Una esperança si s'activa el corredor del Mediterrani: una font de llocs de treball que potenciaria el territori. Tenim el tema aturat, in saecula seculorum. És la via que connectaria la costa, d'Almeria a l'Empordà, per a la producció agrícola i el comerç amb tota la Unió. L'alcaldessa de Garriguella, Isabel Teixidor, denuncia la manca de transport públic, car i espaiat en el temps. Reivindica, com ho fa l'alcaldessa d'Agullana, Marina Gutés, l'accés lliure a l'autopista, que faria innecessari desdoblar la N-II. Espanya, amb 16.583 quilòmetres l'any 2013, és el tercer país del món en quilòmetres d'autopista, superat pels Estats Units amb 77.000, i la Xina, amb 123.000. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la manca de tradició en l'ús del transport públic; en el cas de la seva ciutat, diu, hi ha pocs usuaris, tot i uns preus competitius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema