Què és una idea? A qui pertany? Té més mèrit inspirar-la, engendrar-la, alimentar-la, parir-la o desenvolupar-la? Què passa amb ella si no arriba a ser formulada? Per tenir valor, s'ha de materialitzar? I qui decideix si és bona o és dolenta? En el primer cas, té data de caducitat? Cal cuidar-la perquè no s'exhaureixi? En quin moment es pot dir que mor? Pot ressuscitar? O bé és tòxica quan deixa de tenir vigència?

En el segon supòsit, quan la idea és dolenta, hi ha la possibilitat de redempció, de reinserció? Hauria estat vàlida aquesta mala idea en un altre moment històric o en un altre indret del món? Hi ha idees brillants que perden llum quan són explicades? Potser altres són mediocres en la ment, però suggeridores si arriben a ser verbalitzades?

Quina matèria primera li cal, a una idea, per madurar de manera òptima? Amb quina periodicitat floreixen arreu? N'hi ha, de bessones? Poden néixer a milers de quilòmetres de distància entre si? Com es relacionen les idees similars? I aquelles que no tenen res a veure? Els agrada emancipar-se de les persones?