La crisi ha deixat la caixa forta de majoria dels ajuntaments plena de teranyines. La despesa ordinària, que havia anat augmentat alegrement gairebé arreu, es menja els pressupostos. La majoria d'alcaldes i regidors es limiten a gestionar el dia a dia, les petites queixes veïinals i les incidències quotidianes. No és el cas de Figueres, que s'ha dedicat a fer compres inexplicables.

Aquesta setmana, Diari de Girona ha publicat que una llar d'infants adquirida per l'Ajuntament de Figueres l'any 2011 està completament saquejada. No té portes, ni finestres, ni pràcticament sostre. Va costar prop de mig milió d'euros de diners públics. En el seu dia es va informar els pares afectats que la municipalització no era possible perquè la llar estava situada en sòl rústic i la normativa urbanística no permetia aquest ús en aquest tipus de sòl. Aleshores, algú pot justificar per què l'Ajuntament va comprar aquest immoble? Algú pot explicar per què, un cop adquirit, ningú no es va preocupar del seu manteniment o de donar-li algun ús? No és l'únic cas a la capital empordanesa.

Tenim el local del carrer Sant Pau, investigat per un jutjat. Des del 2010, l'Ajuntament ha estat pagant un arrendament sense cap ús. I la concessió gratuïta d'una finca per a l'Escola d'Hostaleria que, segons Antifrau, és il·legal. Totes aquestes despeses no es van realitzar en els anys en què semblava que els diners sortien d'una màquina. És van executar en plena crisi econòmica.