Mans què...?

ÀNGELA FERRER I MAT". girona.

Es deien o es diuen no sé si encara gosen «mans netes» i resulta que les tenien ensutjades d'allò més. Deien que perseguien infractors i per sota mà i d'amagat cobraven per no tirar endavant els assumptes. Vivien de l'extorsió, com i per desgràcia molts corruptes que ara han aflorat deixant-los amb el cul a l'aire. Ausbanc era un altre implicat en els assumptes d'extorsió i cobrament per deixar de moure peça en tots els assumptes que feien olor de podrit i en podien treure diners. Vaja, com els gàngsters o la Màfia italiana. I mira quin nom van escollir! Ara de llegir-ho fa riure si no fes plorar que a la nostra península estan sortint com bolets els casos de comportaments malèfics que no fan més que omplir-nos de desconfiança i malfiar-nos de tot.

Recordem que aquesta societat tan «neta» va posar les urpes sobre l'expresident Mas, l'exvicepesidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau i sobre molts ajuntaments per no «lluir» la bandera espanyola o penjar l'estelada. Tot un «rècord» de bona praxi. Tot el que feia tuf de català era perseguit per aquesta asociació de lladres encoberts. Quan han topat amb la reialesa és quan han begut oli. Em fa tuf el «descobriment tan oportú» en el moment que toquen una «carta equivocada». Tot plegat fa pudor de socarrim, ja que només «els descobreixen» quan toquen una «peça que no convenia». Casual, no?

Noves eleccions

Miquel Mompió i Azemar. Riudarenes.

Si no es produeix cap miracle, cosa en què no creuen cap dels quatre genets, Rajoy, Sánchez, Rivera i Iglesias, anem abocats a unes noves eleccions i crec que seria just, moral i exemplar que cap dels quatre estiguin a les llistes dels seus partits, per ineptes, per no dir inútils i incapaços d'arribar a formar un govern. Han suspès i per tant crec que els electors els haurien de vetar, ha primat l'ine?rès personal i de partit abans que les neces?sitats del poble i m'ofèn veure com, dia sí dia també, van sortint casos de corrupció, de tractes de favor i influències, i que tinguin la barra de sortir als mitjans de comunicació somrients i mirant cap a un altre costatÉ

Rajoy, com pots sortir als mitjans amb nous corruptes cada dia, amb tractes de favor a un expedient que se les dóna de moralista, amb un ministre que amenaça amb una tancada d'aixeta, quan ha sortit als mitjans que amb quinze anys a Catalunya va avançar 24.000 milions a la SS i Espanya en va perdre 84.000? Sánchez, els teus t'aguanten per un fil i els gerros xinos del teu partit esperen veure els resultats per deixar-te caure. I això que hi poses voluntat, però no n'hi ha prou. Rivera, avui a la dreta i demà a l'esquerra, l'important per tu són els escons i càrrecs, i voler fer creure que ets el més bon nen de tots. Iglesias, de quan vas començar amb ara, a quantes coses has renunciat del que vas arreplegar del Moviment 15-M, i no parlem de Veneçuela i Iran.

Cap, cap dels quatre donen confiança de poder ser homes preparats per arreglar aquest país que s'enfonsa, bon vivans, subvencions que no porten a res, millor dit, a anar enfonsant el país.

Ah ! Sr. Montoro em fa pena i ràbia a la vegada que vulgui donar imatge de bon gestor, quan mai arribarà a l'altura de les sabates dels senyors Mas-Collell i Sala Martín.

Noves eleccions potser sí, però amb uns altres cromos, perquè els actuals, el Rei Felip els hauria d'enviar a fregar plats.

Bell exemple a imitar

Anna Maria Muntada Batlle. Granollers.

El gest del Sant Pare crec que ens hauria de convidar a l'autèntica reflexió envers la solidaritat humana al predicar amb l'exemple tot donant acollida a la santa seu a dotze refugiats siriomusulmans. Un gest que l'honora -sens dubte- i que hauria de servir de lliçó d'autèntic cristianisme més enllà de les nostres fronteres.