Aquesta empresa que porta per nom Adif i de la qual tothom malparla és un dels enginys més opacs que ha creat l'administració de l'Estat. Teòricament depén del ministeri de Foment i la presideix Gonzalo Ferré. Té com a activitats construir noves línies de ferrocarril, manteniment i gestió de les ja existents i gestió del tràfic.

L'any passat tenia 13.138 empleats. La relació amb Girona és des de fa temps tibant i prepotent. No actua com una empresa pública al servei dels ciutadans; més aviat com un monopoli en una dictadura. El tema del parc Central clama el cel. I dijous van tornar a oferir una imatge tercermundista de la ciutat amb la reaparició de les goteres a les dues estacions, la del tren convencional i la del d'alta velocitat. Fotos impagables de galledes.

Justificació d'Adif: "Ha caigut molta pluja". Més que mai se'ns pixen a sobre i diuen que plou. Les franjes horàries amb més precipitacions van ser de 4 a 5 de la matinada, amb 4,5 litres; d'11 a 12 del matí, 5,5 litres; i de dotze a una, amb 5,8 litres. Una pluja sostenible i benefactora. Les goteres, per cert, ja hi eren a mig matí. És probable que Adif sigui una metàfora d'un país que fa aigües.