Es calcula en 10 milions d'euros l'impacte de la sèrie de Tele 5 El chiringuito de Pepe per a les arques de la bella població de Peníscola, a Castelló. Això fa pensar que Girona superarà els 3,6 milions d'euros que s'havia parlat amb la seva aparició a Joc de trons. Pel bon seguiment de la sèrie, sobretot en el segment jove.

Si miren el món, veuran com les decisions polítiques afecten molt els ciutadans. Potser no al moment, però sí al llarg del temps i com a tendència. Si pensen en la situació de Brasil fa uns anys, en plena expansió econòmica, amb uns Mundials realitzats i uns Jocs Olímpics a tocar, i el moment actual, de crisi i paràlisi, veuran que els polítics no han fet els deures. I els diners marxen.

Els cicles econòmics són inevitables, per això quan tens una economia basada en un producte, a casa nostra el turisme, allà sobretot el petroli, cal diversificar, i preparar-te per quan vinguin les vaques magres. I això és feina de polítics; de la classe intel·lectual i empresarial del país. El 2008 (dades de l'Observatori Hispanofrancès de Trànsit en els Pirineus, del 2010), 20.400 turismes circulaven cada dia de França a Espanya a través de la Jonquera i uns 18.500 ho feien en sentit invers. Són uns 39.000 vehicles lleugers circulant, creant negoci i intercanvi. A aquests, hi sumin els 20.400 camions diaris de diferent tonatge. Això són inversions, projectes i relacions. A vegades, les dades pures i dures són el millor exemple perquè els polítics es posin les piles i arribin a acords.