Constitueix un espai idoni per celebrar-hi festes d'aniversari, per organitzar-hi un picnic, per practicar-hi esport de costellada o per passejar-hi en família. El pla dels Socs és un parc fantàstic situat a pocs minuts a peu del barri vell de Salt. Però si algú no hi posa remei acabarà transformat en un pipicà -una immensa comuna natural per a gossos- o, el que és enca?ra molt pitjor: un parc temàtic de cànids, molts d'ells amb instints criminals, que corren amunt i avall i que borden (i espanten) el primer que passa. No serà el pla dels Socs, serà el pla dels "Dogs" (gossos, en anglès).

Fa unes setmanes un ca assassí propietat d'un humà dement va atacar una nena petita. Ens ho va explicar, a casa, un amic del meu fill, que té 11 anys. La nena va acabar a l'hospital (amb ferides no gaire greus) i l'amo, que va fugir com un gos, denunciat a la policia local. No deu ser el primer cas, ni serà l'últim. Al pas que anem, els pitbulls, els dogos argentins, els sharpeis, els stafforshire bull terrier i altres races de destruc?ció selectiva conqueriran l'espai, perquè ells mosseguen més i més fort (i els propietaris són uns imbècils).

No resulta gens estrany (l'altre dia ho vam viure en primera perso?na) apropar-se a la llera del Ter amb la intenció d'anar a llançar quatre còdols a l'aigua i haver de recular perquè hi ha un grupet d'insensats que deixen que les seves bèsties corrin per allí sense morrió. Controlar els mals amos de gossos és una tasca titànica. La policia no pot arribar a tot arreu, per desgràcia, però el que passa al pla dels "Dogs" és conegut. La ne?na que va patir l'atac fa unes ?setmanes ho podrà explicar, per sort. Però, compte, que algun dia en pot passar alguna de grossa i després sentirem a dir que la tragèdia va ser inevitable, que es van donar un ?cúmul de circumstàncies fatals i que es prendran mesures perquè el que va passar no torni a succeir. Serà massa tard, com de costum.