Als espanyolistes els agrada molt riure dels altres. Troben molt graciós dir polacos als catalans, amb acudits igual de graciosos com celebrar que, en l'assassinat en massa de l'avió de Germanwings als Alps prop de Barceloneta, 45 passatgers fossin catalans. També riuen amb gust dels bascos, un riure però més musculós. La pel·lícula de fa dos anys Ocho apellidos vascos ha estat l'espanyola més vista, més vista que Raza del dèspota Franco que era obligatori veure. Un monolingüe espanyol es fa passar al País Basc per basc ètnicament pur de tres generacions. Molt graciós. Tanta gràcia que l'any passat, en plena consulta independentista, sortia Ocho apellidos catalanes.

Quin fracàs! Primer perquè els espanyolistes no han trobat gens divertit escoltar el català. Un espectador airat es queixava: "Habla mucho en catalán y no se entiende". El problema addicional és que els catalans ja no fem gràcia als espanyolistes. El periódico global El País ha anat a la Meridiana castellanoparlant a veure la pel·lícula i ha comprovat que "con los primeros chistes nadie se rie". Els catalans que volem la independència ja no fem riure.

Ens hem quedat aquest any sense la tercera gràcia que fa Espanya. No ha sortit la més que graciosa Ocho apellidos españolistas. Tant que reien el desembre quan feia tres mesos que no hi havia govern de majoria independentista a Catalunya! On són aquests riures superiors quan hem estat més de tres mesos sense govern espanyolista a Madrid? Tenen majoria absoluta el PP, PSOE i C's dels espanyolistes de raça amb vuit cognoms castellans, però ja no riuen, no de Catalunya sinó tampoc de Madrid, tan còmic com és veure l'okupa Rajoy desgovernar, aquest cop sense govern.

No fa falta filmar Ocho apellidos españolistas perquè la ficció s'ha fet realitat. El partit de falangitoRivera, C's, va néixer a Catalunya tot just fa deu anys, però no ha arribat al cel de Madrid fins fa tres mesos, tan dolenta és la connexió amb Catalunya. Com és un partit català, haurien de tenir els seus cinc diputats de Catalunya vuit cognoms catalans. Només sabem els primers dos cognoms i de catalans són exactament zero. Dels 67 candidats presentats a Catalunya duen doble ?cognom català dos i cinc més un sol cognom català. Dels 174 cognoms dels candidats de C's, el 95% són castellans. Quin partit més català! Ètnicament pur amb el 95% de puresa de sang castellana. The Economist pot anomenar C's un partit liberal, però quin partit liberal exclou tot cognom català de les seves llistes a Catalunya i tot partit català de formar govern a Madrid? Quants liberals trobareu fotografiats a internet amb el braç enlaire? El viceprimerministre anglès, el liberal Nick Clegg, casat amb la filla d'un senador del PP, mai s'ha fet una foto aixecant els tres dits dels neonazis alemanys. Un liberal espanyolista amb el braç enlaire no fa gens de gràcia, encara que Xarlot sí que feia riure amb el seu Heil Hitler d'El gran dictador. Avisava als anys trenta del perill del feixisme ridiculitzant dictadors tan imaginaris com Adenoid Hynkel de Tomània i Benzino Napoloni de Bactèria. El seu aliat real, Franco, no feia riure i falangito Rivera tampoc. Tot i la puresa racial de vuit cognoms, els espanyolistes no saben formar govern.