Referèndum sobre

els correbous

Guillermo Martí Ceballos. BARCELONA.

Després dels lamentables fets ocorreguts diumenge passat durant un correbou, a Mas de Barberans, en què un grup d'individus van agredir unes activistes animalistes que simplement gravaven amb càmeres l'esdeveniment taurí, la ràbia i la injustícia que se sent ens haurien de fer reflexionar. Primerament retrata clarament aquests taurins i la seva «festa» el fet que mitjançant agressions impedeixin gravar el seu propi esdeveniment, perquè si estiguessin realment convençuts que aquesta cruel pràctica amb animals fos èticament correcta no tractarien d'impedir-ho sinó tot el contrari, estarien encantats que promocionessin la seva festa.

Aquests fets, que es repeteixen una vegada i una altra, haurien de posar en moviment els nostres polítics, especialment aquells que pretenen construir un nou país avançat i més just, i corregir aquestes anomalies legals, retrògrades, absurdes i hipòcrites: d'una banda es prohibeixen les curses de braus i per una altra es conserva una tradició com el correbou que infligeix un càstig i una tortura a aquests mateixos animals. Senyors polítics: siguin honestos i coherents i no tinguin por de perdre vots derogant aquesta tradició arcaica; estic convençut que la majoria de catalans (i de no catalans) aplaudirien aquesta decisió i no tinc cap dubte que el partit polític que ho proposi obtindria molts vots; i si ho volen comprovar atreveixin-se a fer un Referèndum sobre aquesta qüestió.

Una bona foguera

de Sant Joan

Àngela Ferrer i Mató. GIRONA.

Dóna la casualitat que s'han muntat les eleccions els dies que envolten les festes de Sant Joan i en les quals se celebren les fogueres, tradició que ha perdurat des del temps dels romans, com a mínim, ells celebraven l'entrada del solstici d'estiu. Doncs bé, en aquest any en què per la tossuderia o per l'orgull d'uns polítics que no valen res cap d'ells s'han de repetir unes eleccions que d'entrada sembla que els resultats seran més o menys els mateixos i que costen un ronyó al poble (recordem que la proposta de la Generalitat per pal·liar la pobresa ja és al Constitucional, com tot el que fa tuf de català), doncs jo proposaria agafar totes les paperetes inútils que rebrem i fer-les servir per fer més lluïdes les festes de Sant Joan.Quin goig veure cremar els noms d'en Rajoy, Sánchez i tots els inútils incapaços d'aconseguir acords per renovar la malparada política actual. Ni se'ls acut que si on es va a votar hi ha paperetes per donar i per vendre, per què malbaratar tants diners, enviant-les per correu? Qui encara se senti amb ganes de votar ja trobarà la papereta i els que no hi volen anar (i són molts) ompliran les bosses destinades als contenidors de papers que quedaran ben inflats i feina afegida que també pagarem. Tot plegat «el negoci d'en Robert de les cabres», una dita que és plena de saviesa quan quelcom es fa malament. Ja somnio amb les fogueres plenes de paperetes inútils!

Temps de Flors

joan Forasté i Domingo. Girona.

He llegit en aquest Diari les declaracions fetes per la regidora de l'Ajuntament Sra. Glòria Plana, de les noves novetats innovadores amb què es preveu sorprendre en els diferents llocs de Girona, amb motiu del Temps de Flors per aquest any.

M'agradaria que entre les novetats tinguessiu en compte la mala i nefasta il·luminació dels nostres campanars de la Catedral i de la Basílica de St. Feliu. Vinguis d'on vinguis, de Pedret, Sant Daniel, del Pont de la Barca, la il·luminació falta per tots els costats. La magnífica Torre de Carlemany amb prou feines la veus. A la façana de la Porta dels Apòstols -aquest any Porta Jubilar- li falten molts punts de llum. No sé si és necessari un pla especial perquè la il·luminació sigui corregida. Almenys durant aquest Temps de Flors feu una cosa provisional.